Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Buffalo-kyllingevinger

Skrevet af:
Kategori: Fjerkræ
27-05-2007

 

Foreberedmarinaden: Smelt smørret i en lille gryde over medium varme. Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter i 2-3 minutter, eller til det er blevet gennemsigtigt. Tilsæt limesaft, sojasauce og sambal oelek og bring det i kog. Tag gryden af blusset og lad indholdet køle af til stuetemperatur.


Skyl kyllingekødet grundigt under rindende koldt vand og dup det tørt med køkkenrulle. Skær den knoglefyldte spids af hver vinge (gem den eventuelt til at koge suppe på). Hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 3 timer.

 

Lav saucen: Mos osten med en gaffel i en skål. Tilsæt mayonnaise og peber og pisk blandingen, til den er glat. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet, til lige før kyllingevingerne skal serveres.

 

Tag kyllingevingerne ud af køleskabet og smid marinaden væk. Grill vingerne over indirekte medium varme (eller direkte lav varme på Weber® Q™), til de er gennemstegt - det tager ½ time. Vend stykkerne, når halvdelen af tiden er gået.

 

Anret kyllingevingerne på et stort fad. Server saucen i en lille skål, så gæsterne selv kan øse op.

 

Forslag til tilbehør

Brød og en god salat er perfekt til denne opskrift.

 

Foreberedmarinaden: Smelt smørret i en lille gryde over medium varme. Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter i 2-3 minutter, eller til det er blevet gennemsigtigt. Tilsæt limesaft, sojasauce og sambal oelek og bring det i kog. Tag gryden af blusset og lad indholdet køle af til stuetemperatur.


Skyl kyllingekødet grundigt under rindende koldt vand og dup det tørt med køkkenrulle. Skær den knoglefyldte spids af hver vinge (gem den eventuelt til at koge suppe på). Hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 3 timer.

 

Lav saucen: Mos osten med en gaffel i en skål. Tilsæt mayonnaise og peber og pisk blandingen, til den er glat. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet, til lige før kyllingevingerne skal serveres.

 

Tag kyllingevingerne ud af køleskabet og smid marinaden væk. Grill vingerne over indirekte medium varme (eller direkte lav varme på Weber® Q™), til de er gennemstegt - det tager ½ time. Vend stykkerne, når halvdelen af tiden er gået.

 

Anret kyllingevingerne på et stort fad. Server saucen i en lille skål, så gæsterne selv kan øse op.

 

Forslag til tilbehør

Brød og en god salat er perfekt til denne opskrift.

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

  • Til marinaden:
  • 115g smør
  • 3 fed hvidløg, knuste
  • 1 spsk frisk ingefærrod, fint hakket
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk sambal oelek (eller chilisauce)
  • Til saucen:

  • 115g blåskimmelost

  • 225ml let mayonnaise

  • 1⁄2 tsk friskkværnet sort peber

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
8

Kugle:
Indirekte 30 min. minutter

Gas:
Indirekte 30 min. minutter

WeberQ:
Lav 30-35 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx