Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Ultimativt Lam

Skrevet af: K Werge
Kategori: Kød
30-05-2010

 

Grillet lammeracks skåret ud i kotteletter og rullet i ristede nødder og trukket lammeskanke.

Denne ret har så mange muligheder for at bliver et højdepunkt ved et hvert middagsselvskab.

 

Bland en stor posion Rub i et glas med låg. (så kan du altid gemme et evt overskud)

Rør en posion Glace i en lille gryde. Det er altid godt at varme Glacen op inden den smøres på kødet. Derfor i en gryde, så kan du nemt varme den over grillen.

Hak nødder og kom dem i en foliebakke.

Gnid dine lammeracks godt ind i rubben og stil dem på køl i 45 min. før de grilles.

 

Ved grillen

Når grillen er klar ristes nødder over direkte grilning. Hold dem i bevægelse så de bliver ristet og ikke brændt.

Lammeracks pensles med glace og ligges i midten af grillen. De skal smørres 2-3 gange i løbet af de ca. 20 min som det tager for dem at blive klar.

Husk at lam gerne må være rosa. Det gør mare smagen bedre.

 

Forslag til tilbehør

Når lammeracks er færdigstegt skæres de i kotteletter med ben. Så rulles kotteletterne i de ristede nødder og severes efter behag. 

Her er det så de mange muligheder kommer ind i billedet. De passer rigtig godt som en forret sammen med noget hjemmebagt madbrød. Eller de kan serveres med nogle grillet timiankartofler og en en hjemmelaver taztiki. 

Man skal gøre det man føler for og som man syntes smager godt. Med denne lammerack kan det kun blive en succes. 

Velbekomme :-) 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

57 cm kulegril gøres klar til inddirekte stegning ved ca. 180 C. (Ca. et halv rør fordelt i to sider)

Pensel til glace

Foliebakke til at riste nødder.

Bland en stor posion Rub i et glas med låg. (så kan du altid gemme et evt overskud)

Rør en posion Glace i en lille gryde. Det er altid godt at varme Glacen op inden den smøres på kødet. Derfor i en gryde, så kan du nemt varme den over grillen.

Hak nødder og kom dem i en foliebakke.

Gnid dine lammeracks godt ind i rubben og stil dem på køl i 45 min. før de grilles.

 

Ved grillen

Når grillen er klar ristes nødder over direkte grilning. Hold dem i bevægelse så de bliver ristet og ikke brændt.

Lammeracks pensles med glace og ligges i midten af grillen. De skal smørres 2-3 gange i løbet af de ca. 20 min som det tager for dem at blive klar.

Husk at lam gerne må være rosa. Det gør mare smagen bedre.

 

Forslag til tilbehør

Når lammeracks er færdigstegt skæres de i kotteletter med ben. Så rulles kotteletterne i de ristede nødder og severes efter behag. 

Her er det så de mange muligheder kommer ind i billedet. De passer rigtig godt som en forret sammen med noget hjemmebagt madbrød. Eller de kan serveres med nogle grillet timiankartofler og en en hjemmelaver taztiki. 

Man skal gøre det man føler for og som man syntes smager godt. Med denne lammerack kan det kun blive en succes. 

Velbekomme :-) 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

57 cm kulegril gøres klar til inddirekte stegning ved ca. 180 C. (Ca. et halv rør fordelt i to sider)

Pensel til glace

Foliebakke til at riste nødder.

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Jeg vil nøjes med at skrive om tilberedningen af lammeracks da det er dem der giver retten de mange muligheder.

Kød: 4 lammeracks

Rub: 2 spsk Santa Maria-peberblanding, 1 spsk løgpulver, 1 spsk hvidløgspulver, ½ spsk spidskommen, 1 spsk paprika, 1 spsk salt 1/4 tsk kanel

Glace: 7 tsk Dijon-sennep, 7 tsk akaciehonning, 1 stor spsk lammerub.

Nøddeblanding: Hakkede pecan- og pistacienødder

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
Indirekte 20 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx