Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Kyllingetapas

Skrevet af:
Kategori: Fjerkræ
27-05-2007

 

Lad safrantrådene trække i 1 spsk kogende vand i 10 minutter.

 

Kom koriander, spidskommen og fennikelfrø på en pande og tørsteg dem i nogle sekunder, mens du ryster panden fra side til side, til aromaen frigives. Stød frøene i en morter og hæld dem over i en stor skål.

 

Kom safranen med vand, paprika, knust hvidløg, oregano, laurbærblade og vineddike i frøblandingen. Rør olien i sammen med salt og peber. Skær kyllingekødet i 2½ cm store tern, kom dem i blandingen og bland det godt. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 2 timer. Læg 8 korte træ- eller bambusspid i blød i koldt vand i mindst ½ time.

 

Sæt kyllingekødet på de gennemvædede spid og drys med salt og peber. Grill kyllingespiddene direkte over middel varme i 8-10 minutter. Vend dem en gang under stegningen. Servér med syltede chilier og eventuelt et glas kølig sherry til.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kræver ikke ekstraudstyr

Lad safrantrådene trække i 1 spsk kogende vand i 10 minutter.

 

Kom koriander, spidskommen og fennikelfrø på en pande og tørsteg dem i nogle sekunder, mens du ryster panden fra side til side, til aromaen frigives. Stød frøene i en morter og hæld dem over i en stor skål.

 

Kom safranen med vand, paprika, knust hvidløg, oregano, laurbærblade og vineddike i frøblandingen. Rør olien i sammen med salt og peber. Skær kyllingekødet i 2½ cm store tern, kom dem i blandingen og bland det godt. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 2 timer. Læg 8 korte træ- eller bambusspid i blød i koldt vand i mindst ½ time.

 

Sæt kyllingekødet på de gennemvædede spid og drys med salt og peber. Grill kyllingespiddene direkte over middel varme i 8-10 minutter. Vend dem en gang under stegningen. Servér med syltede chilier og eventuelt et glas kølig sherry til.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kræver ikke ekstraudstyr

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

  • 450 g mager kyllingekød uden skind og ben
  • 1 stor knsp safrantråde
  • 1⁄2 tsk korianderfrø
  • 1⁄2 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk sød paprika 2 store fed hvidløg, knuste
  • 2–3 spsk groft hakket frisk oregano
  • 1 laurbærblad, hakket fint
  • 2 tsk rødvinseddike
    2 tsk olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Olie, til pensling
  • Syltede chilier, som tilbehør
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
4

Kugle:
Direkte 10 min. minutter

Gas:
Direkte 10 min. minutter

WeberQ:
Medium 10-13 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx