Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Gåsesteg

Skrevet af:
Kategori: Grilleriets juleopskrifter
01-12-2010

 

I "Peters Jul" spiste familien gåsesteg til jul, men hvor blev den egentlig af i juletraditionerne? Gås er og bliver en juleklassiker - og den er perfekt på grillen.

 

I køkkenet
Rens fuglen og klip den yderste del af vingen af til senere brug. Gnid den indvendigt med salt og peber. Skræl madæblerne og skær dem i tern. Fyld gåsen godt op med svesker og æbler. Luk fuglen med madsnor eller kødnåle. I en foliebakke fyldes vand og de afklippede vinger.

 

 

Ved grillen

Kuglegrill med stegekurv: Grillstarteren fyldes med 2/3 kul, som du starter godt op og placerer cirkulært i grillen. Det vil sige, at du lægger dem i en ring rundt langs kulristens kant. Fuglen lægges i en stegekurv, og foliebakken placeres midt mellem kullene under risten på en anden foliebakke, som vendes med bunden opad.

Kuglegrill med rotisseri: Sæt gåsen på rotisseriet og placer foliebakken på risten eller som beskrevet ovenfor. Tænd rotisseriet.

Gas og Q: Tænd grillen og sæt den op til indirekte og halv varme. Læg gåsen i en stegekurv, som du placerer i foliebakken.

Summit med rotisseri: Sæt gåsen på rotisseriet og placér foliebakken på risten. Tænd rotisseriet.

Derefter:
Efter en times stegning tager du foliebakken af og sigter væsken i en gryde. Sæt foliebakken tilbage i grillen med lidt frisk vand. Det giver mulighed for at få den sidste sky med og gør, at stegen ikke bliver tør. Påfyld en halv grillstarter klargjorte briketter på kuglegrillen.
Fuglen steger videre i 1-2½ time – alt efter vægt. Stegetiden er cirka 30-40 minutter per kilo. Fylder du gåsen med fars, skal du beregne lidt længere stegetid. Uden fyld noget kortere.
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder eller rotisseri

I køkkenet
Rens fuglen og klip den yderste del af vingen af til senere brug. Gnid den indvendigt med salt og peber. Skræl madæblerne og skær dem i tern. Fyld gåsen godt op med svesker og æbler. Luk fuglen med madsnor eller kødnåle. I en foliebakke fyldes vand og de afklippede vinger.

 

 

Ved grillen

Kuglegrill med stegekurv: Grillstarteren fyldes med 2/3 kul, som du starter godt op og placerer cirkulært i grillen. Det vil sige, at du lægger dem i en ring rundt langs kulristens kant. Fuglen lægges i en stegekurv, og foliebakken placeres midt mellem kullene under risten på en anden foliebakke, som vendes med bunden opad.

Kuglegrill med rotisseri: Sæt gåsen på rotisseriet og placer foliebakken på risten eller som beskrevet ovenfor. Tænd rotisseriet.

Gas og Q: Tænd grillen og sæt den op til indirekte og halv varme. Læg gåsen i en stegekurv, som du placerer i foliebakken.

Summit med rotisseri: Sæt gåsen på rotisseriet og placér foliebakken på risten. Tænd rotisseriet.

Derefter:
Efter en times stegning tager du foliebakken af og sigter væsken i en gryde. Sæt foliebakken tilbage i grillen med lidt frisk vand. Det giver mulighed for at få den sidste sky med og gør, at stegen ikke bliver tør. Påfyld en halv grillstarter klargjorte briketter på kuglegrillen.
Fuglen steger videre i 1-2½ time – alt efter vægt. Stegetiden er cirka 30-40 minutter per kilo. Fylder du gåsen med fars, skal du beregne lidt længere stegetid. Uden fyld noget kortere.
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder eller rotisseri

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

3-5 kg gås
Salt og peber
3-4 madæbler
1 ps svesker
2 dl vand

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
0

Kugle:
Cirkulær 180 minutter

Gas:
Cirkulær 180 minutter

WeberQ:
Medium 180 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx