Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Andesteg

Skrevet af:
Kategori: Grilleriets juleopskrifter
01-12-2010

 

And skal der til, når vi taler juleaften - og den bliver super lækker på grillen!

 

Rens fuglen og klip den yderste del af vingerne af. Gnid den indvendigt med salt og peber. Skræl madæblerne og skær dem i tern. Fyld anden med svesker og æbler og luk den med kødnåle eller snor. I en foliebakke fyldes vand og de afklippede vinger. Er der indmad i fuglen, kan det eventuelt lægges ved.

 

Ved grillen

Kuglegrill med stegekurv: Grillstarteren fyldes med 2/3 kul, som du starter godt op og placerer cirkulært i grillen. Det vil sige, at du placerer de klargjorte kul rundt langs kanten på kulristen. Fuglen lægges i en stegekurv med brystet opad og placeres midt på risten. Foliebakken med fyld placeres under risten på en anden foliebakke, som vendes med bunden opad.

Gas og Q: Tænd grillen og sæt den op til indirekte og halv varme. Læg anden i en stegekurv, som du placerer i foliebakken.

Summit med rotisseri: Sæt anden på rotisseriet og placér foliebakken på risten. Tænd rotisseriet.

Derefter:
Efter en times stegning tager du foliebakken af og sigter væsken i en gryde. Sæt foliebakken tilbage i grillen med lidt frisk vand. Det giver mulighed for at få den sidste sky med og gør, at stegen ikke bliver tør. Påfyld en halv grillstarter klargjorte briketter, som placeres på samme måde som før. Vend anden til videre stegning og lad den stege i 1-2½ time alt efter vægt. Stegetiden er cirka 30-40 minutter per kilo.

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder eller rotisseri

Rens fuglen og klip den yderste del af vingerne af. Gnid den indvendigt med salt og peber. Skræl madæblerne og skær dem i tern. Fyld anden med svesker og æbler og luk den med kødnåle eller snor. I en foliebakke fyldes vand og de afklippede vinger. Er der indmad i fuglen, kan det eventuelt lægges ved.

 

Ved grillen

Kuglegrill med stegekurv: Grillstarteren fyldes med 2/3 kul, som du starter godt op og placerer cirkulært i grillen. Det vil sige, at du placerer de klargjorte kul rundt langs kanten på kulristen. Fuglen lægges i en stegekurv med brystet opad og placeres midt på risten. Foliebakken med fyld placeres under risten på en anden foliebakke, som vendes med bunden opad.

Gas og Q: Tænd grillen og sæt den op til indirekte og halv varme. Læg anden i en stegekurv, som du placerer i foliebakken.

Summit med rotisseri: Sæt anden på rotisseriet og placér foliebakken på risten. Tænd rotisseriet.

Derefter:
Efter en times stegning tager du foliebakken af og sigter væsken i en gryde. Sæt foliebakken tilbage i grillen med lidt frisk vand. Det giver mulighed for at få den sidste sky med og gør, at stegen ikke bliver tør. Påfyld en halv grillstarter klargjorte briketter, som placeres på samme måde som før. Vend anden til videre stegning og lad den stege i 1-2½ time alt efter vægt. Stegetiden er cirka 30-40 minutter per kilo.

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder eller rotisseri

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Cirka 3,5 kg and
Salt og peber
3-4 madæbler
1 ps svesker
2 dl vand
 

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

Kugle:
Cirkulær 35 min/ kg minutter

Gas:
Cirkulær 35 min/ kg minutter

WeberQ:
Medium 35 min/ kg minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx