Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Eddys elegante nytårshovedret

Skrevet af:
Kategori: Grilleriets juleopskrifter
22-12-2010

 

Køkkenchefen hos Grilleriet i København, Eddy, kommer her med sit bud på en lækker hovedret til nytårsaften.

 

I køkkenet
Toastbrødet ”stikkes” ud med et kaffekrus, så du får en rund skive uden skorpe. Asparges ordnes. Skorzonerødderne skrælles og ligges i vand med lidt mælk, så de ikke bliver brune. Asparges og skorzonerødder skæres lidt rustikt ud, så de har nogenlunde samme størrelse. Bagekartofler skrælles og skæres ud i firkanter.

 

 

Ved grillen

En grillstarter gøres klar med en hel portion kul. Kom kullene i grillen til direkte grillning. Kartoflerne grilles af, så de får lidt grillstriber, og derefter ligges de i en alubakke sammen med rapsolie, frisk timian, salt og peber. Pak bakken ind i alufolie og damp dem færdige. Rist brødskiverne og læg dem til side. Rist grøntsagerne i en alubakke med en smule smør. Samtidig griller du bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Tag derefter bøfferne af og lad dem hvile. Imens bruner du foie gras af i en alubakke - dette skal gøres ved høj varme, så foie gras bliver brunet hurtigt på begge sider.

Ved servering anrettes der med brødet nederst, bøffen ovenpå, derefter foie gras og hakkede trøfler. Grøntsager og kartofler anrettes ved siden af bøffen. Saucen varmes, og der piskes lidt koldt smør i samt lidt hakket trøffel.

Velbekomme og godt nytår til alle.

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber alubakker

I køkkenet
Toastbrødet ”stikkes” ud med et kaffekrus, så du får en rund skive uden skorpe. Asparges ordnes. Skorzonerødderne skrælles og ligges i vand med lidt mælk, så de ikke bliver brune. Asparges og skorzonerødder skæres lidt rustikt ud, så de har nogenlunde samme størrelse. Bagekartofler skrælles og skæres ud i firkanter.

 

 

Ved grillen

En grillstarter gøres klar med en hel portion kul. Kom kullene i grillen til direkte grillning. Kartoflerne grilles af, så de får lidt grillstriber, og derefter ligges de i en alubakke sammen med rapsolie, frisk timian, salt og peber. Pak bakken ind i alufolie og damp dem færdige. Rist brødskiverne og læg dem til side. Rist grøntsagerne i en alubakke med en smule smør. Samtidig griller du bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Tag derefter bøfferne af og lad dem hvile. Imens bruner du foie gras af i en alubakke - dette skal gøres ved høj varme, så foie gras bliver brunet hurtigt på begge sider.

Ved servering anrettes der med brødet nederst, bøffen ovenpå, derefter foie gras og hakkede trøfler. Grøntsager og kartofler anrettes ved siden af bøffen. Saucen varmes, og der piskes lidt koldt smør i samt lidt hakket trøffel.

Velbekomme og godt nytår til alle.

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber alubakker

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Denne opskrift er kun for vipper
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
4

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx