Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Olsens rødkål

Skrevet af:
Kategori: Jul på grillen
22-12-2010

 

Klassisk - med et skønt twist. Her får du Den Skaldede Koks berygtede rødkål.

 

Del rødkålen i fire kvarte og snit det herefter i den størrelse, der passer dig. Appelsinen skylles grundigt, hvorefter du river skallen. Del så appelsinen i både.
Kom vand, eddike, sukker i en aluform sammen med anis, kanel og ribsgele. Kom rødkålen ved, krydr med salt, peber og appelsinskal. Dæk formen med stanniol.

 

Ved grillen

Sæt grillen op til indirekte varme – det vil sige, at du fordeler kullene i hver sin side af kulristen og lader midten være fri. Placér alubakken midt på risten.
Damp nu rødkålen under låg, til kålen er mør – eller som du foretrækker det. Du skal løbende smage på rødkålen og eventuelt smage til med ekstra smag. Hvis rødkålen er for mat i farven, kan du lave en blanding af eddike, sukker og vand – lige dele af hver – og koge den igennem. 
Inden servering kommer du appelsin og æblet skåret i både ved rødkålen og serverer det til din dejlige julemiddag.

Husk! Det er vigtigt altid at smage til. Jeg har jo sat mål og vægt efter, hvordan jeg synes, at rødkål skal smage, men det er op til dig selv, om den skal være skarpere i smagen, mere salt eller andet.

God jul til alle.

 

Del rødkålen i fire kvarte og snit det herefter i den størrelse, der passer dig. Appelsinen skylles grundigt, hvorefter du river skallen. Del så appelsinen i både.
Kom vand, eddike, sukker i en aluform sammen med anis, kanel og ribsgele. Kom rødkålen ved, krydr med salt, peber og appelsinskal. Dæk formen med stanniol.

 

Ved grillen

Sæt grillen op til indirekte varme – det vil sige, at du fordeler kullene i hver sin side af kulristen og lader midten være fri. Placér alubakken midt på risten.
Damp nu rødkålen under låg, til kålen er mør – eller som du foretrækker det. Du skal løbende smage på rødkålen og eventuelt smage til med ekstra smag. Hvis rødkålen er for mat i farven, kan du lave en blanding af eddike, sukker og vand – lige dele af hver – og koge den igennem. 
Inden servering kommer du appelsin og æblet skåret i både ved rødkålen og serverer det til din dejlige julemiddag.

Husk! Det er vigtigt altid at smage til. Jeg har jo sat mål og vægt efter, hvordan jeg synes, at rødkål skal smage, men det er op til dig selv, om den skal være skarpere i smagen, mere salt eller andet.

God jul til alle.

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 rødkålshoved
2-3 kanelstænger
1 spsk stødt kanel
2-3 hele stjerneanis
1 glas ribsgele
2 dl sukker, gerne rørsukker
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
1 appelsin
1 æble
Figner – friske eller tørrede efter smag
Salt og peber

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
0

Kugle:
Indirekte  minutter

Gas:
Indirekte  minutter

WeberQ:
Medium/Lav  minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx