Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Eddy René van Bragt: lamme-tagine

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
28-06-2011

 

I køkkenet
Lammeboven udbenes, og lammekødet skæres i passende - ikke alt for små - stykker.

Bland cayennepeber, sort peber, ingefær, gurkemeje og kanel sammen. Halvdelen af krydderiblandingen tages fra, og resten blandes grundigt med kødet, som derefter sættes på køl - gerne natten over, men ellers så længe som muligt.

 

Ved grillen

Varm 2 spsk. olivenolie op i i taginen (der er placeret over direkte varme). Sautér løg og hvidløg sammen med resten af krydderiblandingen for rolig varme i 8-10 minutter. Derefter tages dette op.

Det marinerede kød brunes af i bunden af taginen i 2 spsk. olivenolie og derefter kommes løgene og tomatjuicen på.

Så tilsættes resten af ingredienserne: flåede tomater, abrikoser, dadler, rosiner, mandler og safran.

Ryk kullene ud i siden til indirekte varme, og lad det hele simre ganske stille i ca. 1½-2 timer, indtil lammekødet er ganske mørt.

 

Forslag til tilbehør

Serveres med hakket koriander, persille og eventuelt couscous, som er smagt til efter behag.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Tangine

I køkkenet
Lammeboven udbenes, og lammekødet skæres i passende - ikke alt for små - stykker.

Bland cayennepeber, sort peber, ingefær, gurkemeje og kanel sammen. Halvdelen af krydderiblandingen tages fra, og resten blandes grundigt med kødet, som derefter sættes på køl - gerne natten over, men ellers så længe som muligt.

 

Ved grillen

Varm 2 spsk. olivenolie op i i taginen (der er placeret over direkte varme). Sautér løg og hvidløg sammen med resten af krydderiblandingen for rolig varme i 8-10 minutter. Derefter tages dette op.

Det marinerede kød brunes af i bunden af taginen i 2 spsk. olivenolie og derefter kommes løgene og tomatjuicen på.

Så tilsættes resten af ingredienserne: flåede tomater, abrikoser, dadler, rosiner, mandler og safran.

Ryk kullene ud i siden til indirekte varme, og lad det hele simre ganske stille i ca. 1½-2 timer, indtil lammekødet er ganske mørt.

 

Forslag til tilbehør

Serveres med hakket koriander, persille og eventuelt couscous, som er smagt til efter behag.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Tangine

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Ca. 1 kg. kød fra lammebov ( helst et stort stykke, man selv kan skære ud )
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. kværnet sort peber
2 spsk. stødt ingefær
1 spsk. gurkemeje
1½ spsk. kanel
1 spsk. stødt spidskommen
2-3 hakkede løg
4 spsk. olivenolie
4 hakkede fed hvidløg
3 dl. tomatjuice
2 ds. flåede tomater
100 g. tørrede abrikoser
50 g. dadler
50 g. sultanarosiner
100 g. mandler i splitter
1 stort nip safran
1 stor spsk. flydende honning
1 bdt. frisk koriander
1 bdt. bredbladet persille
border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
0

Kugle:
Indirekte 90-120 minutter

Gas:
Indirekte 90-120 minutter

WeberQ:
Medium 90-120 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx