Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Kalvekoteletter med spinatfyld og gremolata

Skrevet af:
Kategori: Kød
27-05-2007

 

Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt hvidløg og skalotteløg og lad det simre i 3-4 minutter, til løgene er bløde. Varm olivenolien i en stor gryde, kom spinatbladene i og lad dem stå over svag varme, til de er netop faldet sammen. Tag dem af varmen, lad dem dryppe af og pres det sidste vand af dem. Læg spinatbladene på et spækbræt og hak dem groft. Kom de sauterede hvidløg og skalotteløg i en skål sammen med spinaten, tilsæt parmesanost, salt og peber og rør det sammen. Sæt skålen til side.

 

Tilbered gremolataen. Kom de hakkede hvidløgsfed en lille skål sammen med hakket persille og revet citronskal. Rør det godt sammen og sæt skålen til side.

 

Skær med en skarp, spids kniv et dybt snit i kanten af koteletterne, så der bliver en dyb lomme i hver. Del spinatfyldet i 4 og fordel det i lommerne. Stop fyldet så langt ind som muligt og luk koteletterne med cocktailpinde (hvis du bruger cocktailpinde af træ, læg dem da i blød i koldt vand i mindst ½ time før brug).

 

Pensl koteletterne med lidt olie og drys dem med salt og peber. Grill koteletterne direkte over middel varme i 14-16 minutter, til de er møre, men stadig en smule lyserøde i midten. Vend dem en gang under stegningen.

 

Tag koteletterne af grillen, læg dem på 4 tallerkner og drys lidt gremolata over dem.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der skal ikke anvendes ekstraudstyr

Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt hvidløg og skalotteløg og lad det simre i 3-4 minutter, til løgene er bløde. Varm olivenolien i en stor gryde, kom spinatbladene i og lad dem stå over svag varme, til de er netop faldet sammen. Tag dem af varmen, lad dem dryppe af og pres det sidste vand af dem. Læg spinatbladene på et spækbræt og hak dem groft. Kom de sauterede hvidløg og skalotteløg i en skål sammen med spinaten, tilsæt parmesanost, salt og peber og rør det sammen. Sæt skålen til side.

 

Tilbered gremolataen. Kom de hakkede hvidløgsfed en lille skål sammen med hakket persille og revet citronskal. Rør det godt sammen og sæt skålen til side.

 

Skær med en skarp, spids kniv et dybt snit i kanten af koteletterne, så der bliver en dyb lomme i hver. Del spinatfyldet i 4 og fordel det i lommerne. Stop fyldet så langt ind som muligt og luk koteletterne med cocktailpinde (hvis du bruger cocktailpinde af træ, læg dem da i blød i koldt vand i mindst ½ time før brug).

 

Pensl koteletterne med lidt olie og drys dem med salt og peber. Grill koteletterne direkte over middel varme i 14-16 minutter, til de er møre, men stadig en smule lyserøde i midten. Vend dem en gang under stegningen.

 

Tag koteletterne af grillen, læg dem på 4 tallerkner og drys lidt gremolata over dem.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der skal ikke anvendes ekstraudstyr

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

  • 4 tykke kalvekoteletter, ca. 2,5 cm tykke olie til pensling
  • 2 store fed hvidløg, knuste
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg, hakket meget fint
  • 1 spsk olivenolie
  • 175 g spæde spinatblade
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

       
  • Gremolada:
  • 2 store fed hvidløg, hakket fint
  • 2 spsk finthakket frisk bredbladet persille
  • 1 citron, kun det fintrevne skal
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
4

Kugle:
Direkte 16 minutter

Gas:
Direkte 16 minutter

WeberQ:
Medium 16 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx