Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Timm Vladimirs grillet lammekølle

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
12-07-2012

 

Grillet lammekølle på rugbrød, toppet med grillede grøntsager

 

Udben en lammekølle. Eller køb en udbenet hos slagteren. Irma har også en rigtig god dansk økologisk lammekølle.

 

Smid den i en pose med masser af olivenolie, citroner, friske kviste af rosmarin og timian, hele flækkede hvidløg og et godt pulver salt.

 

Lad den marinere en dag eller to i køleskabet. Vend den en gang imellem. Tag den herefter ud af posen og tør den godt af.

 

Ved grillen

Smid på glohed grill, direkte varme. Lad den brune godt af og skru ned eller gå over til indirekte varme. Pensl den undervejs med en rosmarin dusk, dyppet i olivenolie eller citronsaft. Lad den endelig ikke blive for gennemstegt.

 

Smid nogle hele røde pebre på grillen og lad dem blive helt sorte. Læg dem så i en pose(der kan tåle varmen), slå knude på og lad dem ligge ti minutters tid.

 

Vend asparges, forårsløg og cherry tomater i lidt olie og grill det hele ved god varme på en grillpande.

 

Flæk en 6-8 rødløg på langs, med skal på og det hele, læg dem i en foliebakke, dryp dem med olie og god balsamico og steg dem på grillen til de er møre.

 

Efterhånden som grøntsagerne bliver færdige, de skal stadig ha godt bid, lægger du dem på et stort fad. Tag skallen af rødløgene inden de ryger på fadet. Find nu posen med dine røde pebre, som nu er blevet afkølet og den sorte skal har løsnet sig. Pil alt det sorte af, og fjerne kerne og stilk. Riv i store strimler og læg på fadet med de andre grøntsager. Dryp med citron og olie og bland det hele let sammen.

 

Lammekøllen er færdig nu. Læg den på et skærebræt og lad den hvile lidt. Hak imellemtiden en masse frisk bredbladet persille, rosmarin, timian og hvis du har lyst, masser af koriander. Læg det i et fad og dryp med olie, citron og balsamico. Når køllen har hvilet sig, skærer du den i skiver og lægger skiverne hen på de hakkede urter. Husk at gemme lidt af køllen til imorgen! Massèr det hele godt sammen, så kødet er godt dækket af urterne. Læg det nu oven på de grillede grøntsager og drys med det sidste af urteblandingen.

 

Dryp nogle gode skiver surdejsbrød med olienolie og giv dem et par minutter på grillen

 

Server det hele på en gang.

 

Et godt tip er at tage en grillet tomat eller to og gnide godt ind i brødet, så det suger al den søde grillede saft. UHM!

 

Hvis ikke du har inviteret for mange gæster, skulle der gerne være lidt kølle og grillet salat tilbage til imorgen, hvor du nu kan lægge et par tynde skiver på et stykke groft rugbrød og anrette lidt af de grillede grøntsager på toppen med et godt kværn salt og peber. Evt. lidt chutney hvis du har noget stående. SÅ er det SOMMER! 

 

Udben en lammekølle. Eller køb en udbenet hos slagteren. Irma har også en rigtig god dansk økologisk lammekølle.

 

Smid den i en pose med masser af olivenolie, citroner, friske kviste af rosmarin og timian, hele flækkede hvidløg og et godt pulver salt.

 

Lad den marinere en dag eller to i køleskabet. Vend den en gang imellem. Tag den herefter ud af posen og tør den godt af.

 

Ved grillen

Smid på glohed grill, direkte varme. Lad den brune godt af og skru ned eller gå over til indirekte varme. Pensl den undervejs med en rosmarin dusk, dyppet i olivenolie eller citronsaft. Lad den endelig ikke blive for gennemstegt.

 

Smid nogle hele røde pebre på grillen og lad dem blive helt sorte. Læg dem så i en pose(der kan tåle varmen), slå knude på og lad dem ligge ti minutters tid.

 

Vend asparges, forårsløg og cherry tomater i lidt olie og grill det hele ved god varme på en grillpande.

 

Flæk en 6-8 rødløg på langs, med skal på og det hele, læg dem i en foliebakke, dryp dem med olie og god balsamico og steg dem på grillen til de er møre.

 

Efterhånden som grøntsagerne bliver færdige, de skal stadig ha godt bid, lægger du dem på et stort fad. Tag skallen af rødløgene inden de ryger på fadet. Find nu posen med dine røde pebre, som nu er blevet afkølet og den sorte skal har løsnet sig. Pil alt det sorte af, og fjerne kerne og stilk. Riv i store strimler og læg på fadet med de andre grøntsager. Dryp med citron og olie og bland det hele let sammen.

 

Lammekøllen er færdig nu. Læg den på et skærebræt og lad den hvile lidt. Hak imellemtiden en masse frisk bredbladet persille, rosmarin, timian og hvis du har lyst, masser af koriander. Læg det i et fad og dryp med olie, citron og balsamico. Når køllen har hvilet sig, skærer du den i skiver og lægger skiverne hen på de hakkede urter. Husk at gemme lidt af køllen til imorgen! Massèr det hele godt sammen, så kødet er godt dækket af urterne. Læg det nu oven på de grillede grøntsager og drys med det sidste af urteblandingen.

 

Dryp nogle gode skiver surdejsbrød med olienolie og giv dem et par minutter på grillen

 

Server det hele på en gang.

 

Et godt tip er at tage en grillet tomat eller to og gnide godt ind i brødet, så det suger al den søde grillede saft. UHM!

 

Hvis ikke du har inviteret for mange gæster, skulle der gerne være lidt kølle og grillet salat tilbage til imorgen, hvor du nu kan lægge et par tynde skiver på et stykke groft rugbrød og anrette lidt af de grillede grøntsager på toppen med et godt kværn salt og peber. Evt. lidt chutney hvis du har noget stående. SÅ er det SOMMER! 

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Ingredienser

  • En lammekølle
  • Masser af frisk rosmarin, timian, koriander
  • 5 ctroner
  • 3 hele hvidløg
  • 3-4 røde peberfrugter
  • Et bundt grønne asparges
  • 2-3 bundter forårsløg
  • En bakke cherrytomater, gerne på stilk
  • 6-8 rødløg
  • Et surdejsbrød
  • Et groft rugbrød
  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Havsalt, peber


Se flere opskrifter på
http://timmvladimir.dk/

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx