Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Grillstegt Dåhjort

Skrevet af: Redaktøren
Kategori: Vildt på grillen
01-11-2007

 

Opskrift på grillstegt dåhjort. En sommerspecialitet, som også glimrende kan konverteres til råvildt.

 

Lav en fræk garniture af vandmelon i tykke bjælker som marineres med frisk rød chili.
Fjern gerne alle kernerne fra stykkerne der skal marineres.

En hel chili rækker fint til en halv vandmelon.

Resten af vandmelonen presses over en sigte, så saften løber over de udskårne stykker vandmelon.

Skal marinere i en til flere timer.

Tænd trækulsgrillen.

 

Skrub de nye kartofler og sæt dem til at koge.
Lav en slank dressing til kartoflerne af en stor tot skyllet dild, lidt olie, en smule salt og 250 gram hytteost naturel 1,5%. Det hele blendes til dressingen er tyk, lysegrøn og ensartet.


Fileten omvikles med et tyndt stykke bacon, der fastgøres med en tråd eller en kødnål.

 

Ved grillen

Sluk for de nye kartofler så snart de koger. Lad dem stå i vandet, så bliver de færdige af sig selv i løbet af 15 minutter. Resten af maden kan nu bæres ud under den samme åbne himmel, som dyret i sin tid levede under. Når grillen er klar, lægges hjortebøfferne på, og de skal blot have nogle få minutter på hver side, og må gerne serveres lyserøde. Grill også gerne siderne med baconstykket lidt, så det får farve. Eventuelt kan kartoflerne holdes skoldhede ved at placere gryden på grillristen. Det hele serveres som portionsanretning eller direkte fra grill, gryde og fad. Alt efter temperament.

 

Forslag til tilbehør

Garniture af vandmelon samt kartofler.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der kræves ikke ekstraudstyr

Lav en fræk garniture af vandmelon i tykke bjælker som marineres med frisk rød chili.
Fjern gerne alle kernerne fra stykkerne der skal marineres.

En hel chili rækker fint til en halv vandmelon.

Resten af vandmelonen presses over en sigte, så saften løber over de udskårne stykker vandmelon.

Skal marinere i en til flere timer.

Tænd trækulsgrillen.

 

Skrub de nye kartofler og sæt dem til at koge.
Lav en slank dressing til kartoflerne af en stor tot skyllet dild, lidt olie, en smule salt og 250 gram hytteost naturel 1,5%. Det hele blendes til dressingen er tyk, lysegrøn og ensartet.


Fileten omvikles med et tyndt stykke bacon, der fastgøres med en tråd eller en kødnål.

 

Ved grillen

Sluk for de nye kartofler så snart de koger. Lad dem stå i vandet, så bliver de færdige af sig selv i løbet af 15 minutter. Resten af maden kan nu bæres ud under den samme åbne himmel, som dyret i sin tid levede under. Når grillen er klar, lægges hjortebøfferne på, og de skal blot have nogle få minutter på hver side, og må gerne serveres lyserøde. Grill også gerne siderne med baconstykket lidt, så det får farve. Eventuelt kan kartoflerne holdes skoldhede ved at placere gryden på grillristen. Det hele serveres som portionsanretning eller direkte fra grill, gryde og fad. Alt efter temperament.

 

Forslag til tilbehør

Garniture af vandmelon samt kartofler.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der kræves ikke ekstraudstyr

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Vildtkød
Bacon

 

Tilbehør:
Vandmelon
Chili
Kartofler
Dild
Hytteost
Salt- og Peber

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
Direkte 2-3 Min. minutter

Gas:
Direkte 2-3 Min. minutter

WeberQ:
Høj/Medium 2-3 Min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx