Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Grillet Vildand

Skrevet af: Redaktøren
Kategori: Vildt på grillen
01-11-2007

 

Alt kan grilles. Andejagten er på sit højeste, og de smukke flyvere får atter luft under vingerne på grillen.

 

Det bedste kød på de vilde ænder er uden tvivl bryststykkerne. De kan naturligvis anrettes på utallige måder, og her er så forslag til endnu en.

Grillen skal tændes som det første – med mindre man betjener sig af en gasgrill -selvfølgelig.

Kartoflerne skal på varmen, og grøntsagerne snittes. I dette tilfælde porrer og spidskål. Disse to fortræffelige sensommersager kan udskæres som det passer til lejlighed og temperament.

I dette tilfælde er begge parter blevet snittet i skiver på tværs. Cremen fremstilles af lige dele semi-soltarerede tomater og hytteret 1,5%, samt en smule piskefløde, et par skefulde mager yoghurt og nogle dråber citronsaft.

Hele herligheden blendes til en sej lyserød creme, der smages til med en smule salt – men gør det til sidst, tomaterne er tit ganske salte. Til sidst tilsættes en ordentlig håndfuld hakket persille til cremen.

 

Ved grillen

Bryster på grillen.
Skudte fugle skal helst gennemsteges. For når haglene trænger gennem fuglekroppen passerer de fra tid til anden også fordøjelsessystemet og trækker bakterier herfra ud i kødet.

Disse eventuelle bakterier skal varmes ihjel, og derfor skal fuglevildt i bedste fald kun være meget lidt rosastegt. Det rigtige kosthygiejniske råd er, at kødet skal gennemsteges.

Grillen klarer opgaven hurtigt og delikat, og mens kødet trækker et par minutter inden anretningen på de forvarmede tallerkner, skal grøntsagerne svitses på en skoldhed pande eller wok.

Start med porrerne, de skal have cirka dobbelt så lang tid som spidskålen, der ikke må få mere varme, end at den stadig er sprød når den serveres.

Bryststykkerne serveres hele, eller som her i tynde skiver som portionsanretning.

 

Forslag til tilbehør

Aspargeskartofler, tomatcreme, porrer og spidskål

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der kræves ikke ustyr...

Det bedste kød på de vilde ænder er uden tvivl bryststykkerne. De kan naturligvis anrettes på utallige måder, og her er så forslag til endnu en.

Grillen skal tændes som det første – med mindre man betjener sig af en gasgrill -selvfølgelig.

Kartoflerne skal på varmen, og grøntsagerne snittes. I dette tilfælde porrer og spidskål. Disse to fortræffelige sensommersager kan udskæres som det passer til lejlighed og temperament.

I dette tilfælde er begge parter blevet snittet i skiver på tværs. Cremen fremstilles af lige dele semi-soltarerede tomater og hytteret 1,5%, samt en smule piskefløde, et par skefulde mager yoghurt og nogle dråber citronsaft.

Hele herligheden blendes til en sej lyserød creme, der smages til med en smule salt – men gør det til sidst, tomaterne er tit ganske salte. Til sidst tilsættes en ordentlig håndfuld hakket persille til cremen.

 

Ved grillen

Bryster på grillen.
Skudte fugle skal helst gennemsteges. For når haglene trænger gennem fuglekroppen passerer de fra tid til anden også fordøjelsessystemet og trækker bakterier herfra ud i kødet.

Disse eventuelle bakterier skal varmes ihjel, og derfor skal fuglevildt i bedste fald kun være meget lidt rosastegt. Det rigtige kosthygiejniske råd er, at kødet skal gennemsteges.

Grillen klarer opgaven hurtigt og delikat, og mens kødet trækker et par minutter inden anretningen på de forvarmede tallerkner, skal grøntsagerne svitses på en skoldhed pande eller wok.

Start med porrerne, de skal have cirka dobbelt så lang tid som spidskålen, der ikke må få mere varme, end at den stadig er sprød når den serveres.

Bryststykkerne serveres hele, eller som her i tynde skiver som portionsanretning.

 

Forslag til tilbehør

Aspargeskartofler, tomatcreme, porrer og spidskål

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Der kræves ikke ustyr...

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Bryst fra Vildand

Kartofler

Porrer

Spidskål

Hytteost

Citronsaft

Persille

Soltørrede tomater

 

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
Indirekte 12-15 min. minutter

Gas:
Indirekte 12-15 min. minutter

WeberQ:
Høj/Medium 15 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx