Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Flæskesteg på rotisseri

Skrevet af:
Kategori: Kød
29-11-2012

 

Sværen på flæskestegen ridses, uden at du skærer ned i kødet. Men dog så langt ned, at du næsten kommer ned til kødet. Imellem sværene gnides stegen godt ind i salt og i hver 4. rille sættes eventuelt et laurbærblad.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til mellemhøj, indirekte varme. Griller du på kuglegrill, skal du bruge ¾ grillstarter klargjorte briketter. Sæt stegen på rotisseriet og stram gaflerne til. Sæt rotisseriet på grillen. Hæld 2 dl vand i en alubakke og stil den på kulristen under stegen.

Grill nu kødet ved indirekte varme i ca. 1½ time – til stegen er 70 grader i kernetemperatur. Husk at lægge låget på grillen – og lad være med at kigge for meget til stegen.

Efter 1 time kan væden fra alubakken sies fra og bruges som fundamentet i en lækker sauce. Husk at sætte foliebakken tilbage i grillen. Lad stegen nå den ønskede kernetemperatur.

Tag stegen af og lad den trække i 10-15 minutter – pak eventuelt kødet ind i sølvpapir imens.

Det er vigtigt, at grillen er ordentlig varm, når rotisseriet sættes i grillen og startes – og at der er godt med salt på sværen. Ellers vil den ikke blive sprød.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rotisseri, alubakke

Sværen på flæskestegen ridses, uden at du skærer ned i kødet. Men dog så langt ned, at du næsten kommer ned til kødet. Imellem sværene gnides stegen godt ind i salt og i hver 4. rille sættes eventuelt et laurbærblad.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til mellemhøj, indirekte varme. Griller du på kuglegrill, skal du bruge ¾ grillstarter klargjorte briketter. Sæt stegen på rotisseriet og stram gaflerne til. Sæt rotisseriet på grillen. Hæld 2 dl vand i en alubakke og stil den på kulristen under stegen.

Grill nu kødet ved indirekte varme i ca. 1½ time – til stegen er 70 grader i kernetemperatur. Husk at lægge låget på grillen – og lad være med at kigge for meget til stegen.

Efter 1 time kan væden fra alubakken sies fra og bruges som fundamentet i en lækker sauce. Husk at sætte foliebakken tilbage i grillen. Lad stegen nå den ønskede kernetemperatur.

Tag stegen af og lad den trække i 10-15 minutter – pak eventuelt kødet ind i sølvpapir imens.

Det er vigtigt, at grillen er ordentlig varm, når rotisseriet sættes i grillen og startes – og at der er godt med salt på sværen. Ellers vil den ikke blive sprød.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rotisseri, alubakke

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Flæskesteg Salt Laurbærblade
border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx
OK Weber-Stephen Nordic ApS bruger egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at huske dine indstillinger, vise målrettede annoncer til dig, trafikmåling og tracking af dit besøg på hjemmesiden. Ved at klikke videre på hjemmesiden giver du samtykke til denne brug af cookies. Ønsker du ikke at acceptere brugen af cookies, er det nødvendigt at forlade hjemmesiden eller blokere cookies i din browser. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at blokere brugen af cookies i din browser. Yderligere oplysninger om vores brug af cookies, herunder hvordan du blokerer og sletter cookies, kan findes i vores fortrolighedspolitik , hvor du også kan læse vores vilkår for behandling af dine personoplysninger.