Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Jule Kalvemedister

Skrevet af: Peter Skaarup
Kategori: Kød
12-12-2012

 

Denne medister er en fast juletradition i vores familie. Jeg laver den også om sommeren men tager så nogle af jule krydderierne ud af opskriften.

 

Skær kødet i fingerbrede strimler, fjern samtidig evt sener. Mal kødet 2-4 gange gennem kødhakkemaskinen, afhængigt af, hvor grov du vil have pølsen.

Hvis du bruger kalvefars kan det hakkes 1 - 2 gange ekstra. Løget hakkes sammen med kødet.

Bland krydderierne godt. Rør hakket kød med lidt af suppen og tilsæt krydderiblandingen efterhånden sammen med resten af suppen. Det hele skal blandes grundigt, og konsistensen skal være som lind frikadellefars.

Læg tarmene i en skål med lunkent vand. Træk et endestykke over vandhanen og lad vandet løbe igennem, så de åbner sig. Træk lidt af tarmen over maskinens pølsehorn og skub så meget efter, som der kan være.

Træk lidt af tarmen frem, slå en knude på den og kør farsen gennem maskinen, mens du samtidigt trækker let i tarmen, så den fyldes jævnt. Stop ikke for fast- der skal være plads til, at farsen kan udvide sig.

Form hele tiden pølsen med fingrene for at undgå luftblærer. Når du har en passende lang pølse, klemmer du fast til foroven og sno den nogle gange omkring. Hvis du er uøvet, kan du binde af med ufarvet bomuldsgarn.

Når farsen er stoppet i, kan pølserne koges eller steges- hvis du da ikke foretrækker begge dele. Kom pølserne i let kogende vand og lad dem simre i ca 15 minutter. Revner de, har du stoppet for fast og må prikke huller.

Vil du fryse din pølse, behøver den ikke at blive kogt først. 

Hvis pølserne skal fryses, tilsættes større mængde krydderier.

 

Ved grillen

Jeg griller Ca. 20 - 25 min på indirekte varme

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kødhakkemaskine

Pølsehorn

Skær kødet i fingerbrede strimler, fjern samtidig evt sener. Mal kødet 2-4 gange gennem kødhakkemaskinen, afhængigt af, hvor grov du vil have pølsen.

Hvis du bruger kalvefars kan det hakkes 1 - 2 gange ekstra. Løget hakkes sammen med kødet.

Bland krydderierne godt. Rør hakket kød med lidt af suppen og tilsæt krydderiblandingen efterhånden sammen med resten af suppen. Det hele skal blandes grundigt, og konsistensen skal være som lind frikadellefars.

Læg tarmene i en skål med lunkent vand. Træk et endestykke over vandhanen og lad vandet løbe igennem, så de åbner sig. Træk lidt af tarmen over maskinens pølsehorn og skub så meget efter, som der kan være.

Træk lidt af tarmen frem, slå en knude på den og kør farsen gennem maskinen, mens du samtidigt trækker let i tarmen, så den fyldes jævnt. Stop ikke for fast- der skal være plads til, at farsen kan udvide sig.

Form hele tiden pølsen med fingrene for at undgå luftblærer. Når du har en passende lang pølse, klemmer du fast til foroven og sno den nogle gange omkring. Hvis du er uøvet, kan du binde af med ufarvet bomuldsgarn.

Når farsen er stoppet i, kan pølserne koges eller steges- hvis du da ikke foretrækker begge dele. Kom pølserne i let kogende vand og lad dem simre i ca 15 minutter. Revner de, har du stoppet for fast og må prikke huller.

Vil du fryse din pølse, behøver den ikke at blive kogt først. 

Hvis pølserne skal fryses, tilsættes større mængde krydderier.

 

Ved grillen

Jeg griller Ca. 20 - 25 min på indirekte varme

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kødhakkemaskine

Pølsehorn

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Ingredienser:

    1500 g. kalve mellemskært (Hakket kalvefars kan også bruges)
    1 tsk. koriander
    1 tsk. stødt ingefær
    2 tsk. stødt allehånde
    1 tsk. revet muskatnød
    1½ spsk. salt
    3 tsk. peber
    5-6 dl. tynd bouillon (Kalv eller okse)
   

3 meter rensede svinetarme

1½ stort løg

   

evt ufarvet bomuldsgarn

 

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
1

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx