Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Flæskesteg i øl, med sprøde sværd

Skrevet af: Kenneth Nedergaard
Kategori: Jul på grillen
30-12-2013

 

Svinekam uden ben ca. 1,2-1,5 kg.
Stegetid: ca. 1,5 time, eller kerne temperatur 70-75 °C

I en stanniolform, hældes ca. 0,5 l, eller 1,5 dåse Ale eller pilsner.
Placer stegen i formen, og lad den trække i ca. 1 time. (Jo længere tid den får lov at trække, jo bedre, da øllen hjælper til at gøre kødet dejligt mørt og saftigt.)
Sørg for at sværdene er skåret helt ind til kødet og gnid herefter i fint salt. Brug endelig rigeligt. Placer 4-6 laurbærblade i sværdene.

Stegen lægges på grillen, med stanniolformen, med øl, i bunden som drypbakke. Sørg for løbende at hælde lidt vand over stegen, da dette er med til at give en rigtig god og sprød sværd. (Gøres ca. hver 20 min.)
Efter ca. 45 min, skal sværdene gerne begynde at tage farve, hvis ikke, vendes stegen med sværdsiden ned ad, direkte over kullene i ca. 20-30 sek.

Når kernetemperaturen er nået 70-75 °C, tages stege af, og pakkes ind i stanniol, og lad den trække i ca. 15-20 min, medens soves laves.
 
Indholdet fra drypbakken, bruges til at lave en fremragende sovs ud af.

Server med brune kartofler, alm. kartofler og rødkål.
Som vin, kan anbefales en Saint Emilion Grand Cru.
Velbekomme.

 

Svinekammen stillet i stanniol formen, indeholdende øl, i ca. 30 min. (passer med tiden, inden kull grillen er klar :-))
Skær evt. sværnde helt ned til kødem. gnid herfter sværdene ind i rigeligt fint salt, sørg for at komme helt ned mellem sværdene.

 

Ved grillen

Stanniolformen bruges som drypbakke, og stegen placeres nu på risten over bakken. Løbende skal der hældes lidt vand over sværdene, da dette hjælper med at gøre sværdene knasende sprød.

 

Forslag til tilbehør

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stanniolbakke.
Evt. Stegholder

Svinekammen stillet i stanniol formen, indeholdende øl, i ca. 30 min. (passer med tiden, inden kull grillen er klar :-))
Skær evt. sværnde helt ned til kødem. gnid herfter sværdene ind i rigeligt fint salt, sørg for at komme helt ned mellem sværdene.

 

Ved grillen

Stanniolformen bruges som drypbakke, og stegen placeres nu på risten over bakken. Løbende skal der hældes lidt vand over sværdene, da dette hjælper med at gøre sværdene knasende sprød.

 

Forslag til tilbehør

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stanniolbakke.
Evt. Stegholder

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Svinekam uden ben: 1-1,5 kg
10 laurbærblade.
Passende mængde fint salt.
0,33 - 0,5 liter Øl.

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
6

Kugle:
Indirekte 90 minutter

Gas:
Indirekte 90 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx