Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Let røget rullepølse

Skrevet af: ALHO
Kategori: Røg på grillen
08-02-2014

 

En rullepølse der smager lidt anderledes

 

Nakkefilleten lægges i lagen i  2-3 døgn. Skal være dækket helt.

Tages op af lage, skylles og tørres i køkkenrulle, ikke viskestykker da der kan være resten af vaskepulver.

Lægges til tørre i ca 1 døgn.

Rulles med krydderier, jeg bruger Peberblanding, allround krydderi og gelatine pulver. Gelatine kan som oftest købes ved slagteren. Snøres og gøres klar til rygning.

 

Ved grillen

Skal kun let røges. Tænder 15 kul op, lægger nogle stykker bøgetræ i bunden af en stor alubakke, kullene hældes ovenpå. Rullepølsen lægges på risten, Temperaturen bringes op på 80 grader og kvæles langsomt ned til 50-60 grader. Røges i ca 3 timer ved let røg og hele tiden kvæles temp. 

 

Forslag til tilbehør

Efter røgning koges rullepølsen i ca 1 1/2 - 2 timer i vand med 1 rødløg, 1 alm. løg, 1 fed hvidløg, salt, peberkorn samt chiliflager.

Presses i rullepølsepresser straks efter kogning.

Ligger i pressen i ca 24 timer gerne mere.

Billedet er før kogning

.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

WSM

Lagekar

Nakkefilleten lægges i lagen i  2-3 døgn. Skal være dækket helt.

Tages op af lage, skylles og tørres i køkkenrulle, ikke viskestykker da der kan være resten af vaskepulver.

Lægges til tørre i ca 1 døgn.

Rulles med krydderier, jeg bruger Peberblanding, allround krydderi og gelatine pulver. Gelatine kan som oftest købes ved slagteren. Snøres og gøres klar til rygning.

 

Ved grillen

Skal kun let røges. Tænder 15 kul op, lægger nogle stykker bøgetræ i bunden af en stor alubakke, kullene hældes ovenpå. Rullepølsen lægges på risten, Temperaturen bringes op på 80 grader og kvæles langsomt ned til 50-60 grader. Røges i ca 3 timer ved let røg og hele tiden kvæles temp. 

 

Forslag til tilbehør

Efter røgning koges rullepølsen i ca 1 1/2 - 2 timer i vand med 1 rødløg, 1 alm. løg, 1 fed hvidløg, salt, peberkorn samt chiliflager.

Presses i rullepølsepresser straks efter kogning.

Ligger i pressen i ca 24 timer gerne mere.

Billedet er før kogning

.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

WSM

Lagekar

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Når jeg laver rullepølse bruger jeg nakkefilet som jeg skærer op i tre, forstået på den måde at jeg skærer den op i siden og ind til midten (ikke helt igennem) og skærer så resten op en gang til.

2 ltr. vand

300 gr. salt

100 gr, nitrit salt

Krydderier

Gelantine

snor

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
1

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx