Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Muslinge-kartoffelbisque

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Muslinger skylles og renses. De åbne muslinger bankes let – hvis de lukker, er de levende, og hvis de ikke lukkes, er de døde og skal kasseres. Gulerødder og blegselleri snittes fint. Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Ligeledes skæres porrerne i strimler.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar til direkte varme. Sæt en støbejernswok i risten og kom en smule smør i. Læg nu muslingerne i wokken sammen med gulerødder, hvidløg, timian og selleri. Sautér i et par minutter, og tilsæt så hvidvin og fond. Bring det i kog.

Når muslingerne er færdige, tages wokken af, og det hele sigtes. Gem suppen til senere. Muslingerne pilles og gemmes til senere. Sæt wokken på grillen igen med lidt smør. Kom kartofler og porre i wokken og lad dem stege et par minutter. Kom suppen i wokken igen og lad den koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.

Blend det hele til en ensartet konsistens sammen med fløden, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skiver af chorizopølse lægges på risten over direkte varme ved siden af wokken og grilles, til de er sprøde. Kom suppen i en skål med en skive chorizo på toppen og drys med purløg. 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Støbejernswok fra Gourmet BBQ System

 

Muslinger skylles og renses. De åbne muslinger bankes let – hvis de lukker, er de levende, og hvis de ikke lukkes, er de døde og skal kasseres. Gulerødder og blegselleri snittes fint. Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Ligeledes skæres porrerne i strimler.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar til direkte varme. Sæt en støbejernswok i risten og kom en smule smør i. Læg nu muslingerne i wokken sammen med gulerødder, hvidløg, timian og selleri. Sautér i et par minutter, og tilsæt så hvidvin og fond. Bring det i kog.

Når muslingerne er færdige, tages wokken af, og det hele sigtes. Gem suppen til senere. Muslingerne pilles og gemmes til senere. Sæt wokken på grillen igen med lidt smør. Kom kartofler og porre i wokken og lad dem stege et par minutter. Kom suppen i wokken igen og lad den koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.

Blend det hele til en ensartet konsistens sammen med fløden, og smag til med salt, peber og citronsaft. Skiver af chorizopølse lægges på risten over direkte varme ved siden af wokken og grilles, til de er sprøde. Kom suppen i en skål med en skive chorizo på toppen og drys med purløg. 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Støbejernswok fra Gourmet BBQ System

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

2 kg. blåmuslinger

2 gulerødder

1 blegselleri

2 kviste timian

2 fed hvidløg

2 dl. hvidvin

1 l. hønsefond

2 bagekartofler

2 små porrer

3 spsk. smør

Chorizopølser

1 dl. piskefløde

1 citron

Purløg

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx