Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Pizza

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Bland smuldret gær, vand, olie og øl sammen – gerne i en røremaskine. Tilsæt durummel og rør dejen, til den næsten er glat. Kom salt og sukker i og rør, mens der tilsættes Tipo 00. Kom mel i, indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.

Del dejen i tre stykker, og rul bollerne runde og glatte. Læg bollerne på en bageplade eller lignende, og sæt film over (skal være lufttæt). Læg bollerne i køleskabet og lad dem gerne stå mindst 3 timer – og endnu bedre til dagen efter.

Når du skal lave pizzaerne, tager du bollerne ud af køleskabet 10 min. før – så er de ekstremt lette at rulle ud. Enten i hånden (eksperten) eller med kagerullen (amatøren).

Pizzasaucen består af blendede flåede tomater eller friskkogte blendede tomater (husk, at saucen skal være kold, når den kommes på pizzaen), basilikum, oregano, salt, peber, olivenolie og en anelse sukker. Enhver pizzamand har sin egen sauce, så det handler om smag og behag.

Brug det fyld, du er mest vild med, og top med ost – eksempelvis mozzarella og cheddar eller gouda og frisk mozzarella.

 

Ved grillen

Grillen tændes op til cirkulær eller indirekte varme. Bagestenen placeres på risten og varmes op. Pizzaen lægges på bagepladen, der placeres på bagestenen. Giv nu pizzaen 8-12 minutter, indtil kanten er let brun, og bunden er sprød.

Bruger du en pizzaovn, skal pizzaerne kun have 4-6 minutter, når ovnen har fået lov at varme godt igennem.

 

Forslag til tilbehør

Fyld til pizza

Basis er stort set altid tomatsauce og ost.

Basilikum (Margharita)
 
Efter grill serranoskinke eller parmakinke og rucola og parmesam
 
Kylling, bacon, ananas, hvidløg, oliven
 
BBQ sauce, Pulled Pork. Efter grill - coleslaw
 
Skinke og champignons (capriciosa)
 
Pepperoni, oksekød, jalapenos, hvidløg og blue cheese
 
Skinke, rejer og ananas (Hawaii)
 
Skinke, champignons, muslinger og rejer (Quattro Stagioni)
 
Sammenlagt med spaghetti, kødsauce og oregano (Calzone)
 

Eksempler på fyld til Dessertpizza:

Mascarpone, honning og frisk revet ingefær. Herpå div. bær og citronskal
 
Olivenolie, røget brie og solbær

Mørk remonce og pærer/æbler eller lign.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Bagesten eller pizzaovn

Bland smuldret gær, vand, olie og øl sammen – gerne i en røremaskine. Tilsæt durummel og rør dejen, til den næsten er glat. Kom salt og sukker i og rør, mens der tilsættes Tipo 00. Kom mel i, indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.

Del dejen i tre stykker, og rul bollerne runde og glatte. Læg bollerne på en bageplade eller lignende, og sæt film over (skal være lufttæt). Læg bollerne i køleskabet og lad dem gerne stå mindst 3 timer – og endnu bedre til dagen efter.

Når du skal lave pizzaerne, tager du bollerne ud af køleskabet 10 min. før – så er de ekstremt lette at rulle ud. Enten i hånden (eksperten) eller med kagerullen (amatøren).

Pizzasaucen består af blendede flåede tomater eller friskkogte blendede tomater (husk, at saucen skal være kold, når den kommes på pizzaen), basilikum, oregano, salt, peber, olivenolie og en anelse sukker. Enhver pizzamand har sin egen sauce, så det handler om smag og behag.

Brug det fyld, du er mest vild med, og top med ost – eksempelvis mozzarella og cheddar eller gouda og frisk mozzarella.

 

Ved grillen

Grillen tændes op til cirkulær eller indirekte varme. Bagestenen placeres på risten og varmes op. Pizzaen lægges på bagepladen, der placeres på bagestenen. Giv nu pizzaen 8-12 minutter, indtil kanten er let brun, og bunden er sprød.

Bruger du en pizzaovn, skal pizzaerne kun have 4-6 minutter, når ovnen har fået lov at varme godt igennem.

 

Forslag til tilbehør

Fyld til pizza

Basis er stort set altid tomatsauce og ost.

Basilikum (Margharita)
 
Efter grill serranoskinke eller parmakinke og rucola og parmesam
 
Kylling, bacon, ananas, hvidløg, oliven
 
BBQ sauce, Pulled Pork. Efter grill - coleslaw
 
Skinke og champignons (capriciosa)
 
Pepperoni, oksekød, jalapenos, hvidløg og blue cheese
 
Skinke, rejer og ananas (Hawaii)
 
Skinke, champignons, muslinger og rejer (Quattro Stagioni)
 
Sammenlagt med spaghetti, kødsauce og oregano (Calzone)
 

Eksempler på fyld til Dessertpizza:

Mascarpone, honning og frisk revet ingefær. Herpå div. bær og citronskal
 
Olivenolie, røget brie og solbær

Mørk remonce og pærer/æbler eller lign.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Bagesten eller pizzaovn

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

5-10 g. gær

100 g. durummel

Italiensk hvedemel (Tipo 00)

2½ dl. koldt vand

½ dl. øl

2 spsk. olivenolie

1½ tsk. salt

½ tsk. sukker

 

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx