Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Deep pan-pizza

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Bland smuldret gær, vand og olie – gerne i en røremaskine. Tilsæt lidt af melet og rør godt. Bland salt og sukker i, og tilsæt mel under omrøring, til dejen er let at ælte – uden at klistre og uden at blive tør. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Del derefter dejen forsigtigt i to lige store dele og læg dem på meldrysset bord (gerne durummel). Rul dejen forsigtigt ud med kagerulle, og fordel med fingrene dejen i en velsmurt støbejernspande.


Kom pizzasauce, fyld og godt med ost på.

 

Ved grillen

Tænd grillen op til mellem-høj direkte varme, sæt støbejernspanden i risten, og grill pizzaen ca.15-20 min. afhængig af mængden af fyld.


Tip

Dessertpizza
Du kan også bruge denne bund til dessertpizzaer – tilsæt blot lidt mere sukker. Eller tilsæt kardemomme og kanel afhængig af, hvilket fyld der kommer på. Dejen bliver tærteagtig, og fyldet kan varieres efter smag.

 

Forslag til tilbehør

Fyld til pizza

Basis er stort set altid tomatsauce og ost.

Basilikum (Margharita)
 
Efter grill serranoskinke eller parmakinke og rucola og parmesam
 
Kylling, bacon, ananas, hvidløg, oliven
 
BBQ sauce, Pulled Pork. Efter grill - coleslaw
 
Skinke og champignons (capriciosa)
 
Pepperoni, oksekød, jalapenos, hvidløg og blue cheese
 
Skinke, rejer og ananas (Hawaii)
 
Skinke, champignons, muslinger og rejer (Quattro Stagioni)
 
Sammenlagt med spaghetti, kødsauce og oregano (Calzone)
 

Eksempler på fyld til Dessertpizza:

Mascarpone, honning og frisk revet ingefær. Herpå div. bær og citronskal
 
Olivenolie, røget brie og solbær

Mørk remonce og pærer/æbler eller lign.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Støbejernspande til Gourmet BBQ System.

Bland smuldret gær, vand og olie – gerne i en røremaskine. Tilsæt lidt af melet og rør godt. Bland salt og sukker i, og tilsæt mel under omrøring, til dejen er let at ælte – uden at klistre og uden at blive tør. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

Del derefter dejen forsigtigt i to lige store dele og læg dem på meldrysset bord (gerne durummel). Rul dejen forsigtigt ud med kagerulle, og fordel med fingrene dejen i en velsmurt støbejernspande.


Kom pizzasauce, fyld og godt med ost på.

 

Ved grillen

Tænd grillen op til mellem-høj direkte varme, sæt støbejernspanden i risten, og grill pizzaen ca.15-20 min. afhængig af mængden af fyld.


Tip

Dessertpizza
Du kan også bruge denne bund til dessertpizzaer – tilsæt blot lidt mere sukker. Eller tilsæt kardemomme og kanel afhængig af, hvilket fyld der kommer på. Dejen bliver tærteagtig, og fyldet kan varieres efter smag.

 

Forslag til tilbehør

Fyld til pizza

Basis er stort set altid tomatsauce og ost.

Basilikum (Margharita)
 
Efter grill serranoskinke eller parmakinke og rucola og parmesam
 
Kylling, bacon, ananas, hvidløg, oliven
 
BBQ sauce, Pulled Pork. Efter grill - coleslaw
 
Skinke og champignons (capriciosa)
 
Pepperoni, oksekød, jalapenos, hvidløg og blue cheese
 
Skinke, rejer og ananas (Hawaii)
 
Skinke, champignons, muslinger og rejer (Quattro Stagioni)
 
Sammenlagt med spaghetti, kødsauce og oregano (Calzone)
 

Eksempler på fyld til Dessertpizza:

Mascarpone, honning og frisk revet ingefær. Herpå div. bær og citronskal
 
Olivenolie, røget brie og solbær

Mørk remonce og pærer/æbler eller lign.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Støbejernspande til Gourmet BBQ System.

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

25 g. gær

½ Italiensk hvedemel (Tipo 00) og ½ durummel

3 dl. lunkent vand

2 spsk. olivenolie

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

Olivenolie

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx