Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Snobrød med kanel og kardemomme

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Smelt smørret i en gryde, og opløs gæren i vandet. Tilsæt smør, salt, honning, kanel, kardemomme og havregryn, og rør, indtil salt og honning er opløst.

Tilsæt melet, og ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord – den skal være så blød, at man kum lige netop kan forme brød af den med mel på fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time. Sæt den i køleskabet, hvis den skal stå længere tid.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar til direkte varme. Lav dejklumper – størrelsen skal være en mellemting mellem tennisbolde og bordtennisbolde. Tril dejklumperne til pølser, men tril ikke for tykke pølser. Sno dem rundt om mangalsættes spyd, sæt spyddene fast i holderen, og sæt det hele på grillen. Grill brødene langsomt over den direkte varme.

 

Forslag til tilbehør

Servér med smør, syltetøj, ketchup, nutella eller noget helt andet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Gryde

Mangalsættet

Smelt smørret i en gryde, og opløs gæren i vandet. Tilsæt smør, salt, honning, kanel, kardemomme og havregryn, og rør, indtil salt og honning er opløst.

Tilsæt melet, og ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord – den skal være så blød, at man kum lige netop kan forme brød af den med mel på fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time. Sæt den i køleskabet, hvis den skal stå længere tid.

 

Ved grillen

Grillen gøres klar til direkte varme. Lav dejklumper – størrelsen skal være en mellemting mellem tennisbolde og bordtennisbolde. Tril dejklumperne til pølser, men tril ikke for tykke pølser. Sno dem rundt om mangalsættes spyd, sæt spyddene fast i holderen, og sæt det hele på grillen. Grill brødene langsomt over den direkte varme.

 

Forslag til tilbehør

Servér med smør, syltetøj, ketchup, nutella eller noget helt andet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Gryde

Mangalsættet

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

50 g. smør
50 g. gær
6 dl. lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. honning
1 tsk. stødt kanel

2 tsk. stødt kardemomme
300 g. havregryn
Ca. 350 g hvedemel

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx
OK Weber-Stephen Nordic ApS bruger egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at huske dine indstillinger, vise målrettede annoncer til dig, trafikmåling og tracking af dit besøg på hjemmesiden. Ved at klikke videre på hjemmesiden giver du samtykke til denne brug af cookies. Ønsker du ikke at acceptere brugen af cookies, er det nødvendigt at forlade hjemmesiden eller blokere cookies i din browser. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at blokere brugen af cookies i din browser. Yderligere oplysninger om vores brug af cookies, herunder hvordan du blokerer og sletter cookies, kan findes i vores fortrolighedspolitik , hvor du også kan læse vores vilkår for behandling af dine personoplysninger.