Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Langtidsgrillet spidsbryst med æble/peberrod-creme

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Spidsbrystet soigneres. De tørre krydderier blandes sammen, og spidsbrystet deri.

Æblet skrælles og befries for kernehuset. Kom det i en gryde sammen peberrod, sukker og vand. Kog det op, og når det hele er mørt, blendes det. Herefter sigtes det og kommes på køl. Når det er blevet helt koldt, vendes æggehviderne i.

 

Ved grillen

Tænd WSM’en op med en Minion-optænding: Hæld10 kg. utændte briketter i grillen og fordel hickory-røgflis imellem briketterne. Tænd 25 briketter, og læg dem ovenpå de øvrige briketter.

Fyld vandfadet, og læg spidsbrystet på risten. Vandfadet må ikke gå tørt, så fyld efter, hvis det er nødvendigt. Temperaturen i grillen skal holdes omkring 100 grader. Dette gøres ved at justere på bundspjældene. Spidsbrystet skal nu grille i 9-10 timer, men tilberedningstiden kan variere afhængig af kødets størrelse og vejret.

Den kolde æble/peberrod-creme piskes kraftigt, så den danner skum. Det færdiggrillede spidsbryst serveres med skummet ovenpå.

 

Tip

Skær æbleskrællerne helt tynde. Kom dem i isvand. Kort inden servering tages skrællerne op og dryppes godt af. Serveres ovenpå spidsbrystet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber Smokey Mountain Cooker

Æble-røgflis

Blender

Spidsbrystet soigneres. De tørre krydderier blandes sammen, og spidsbrystet deri.

Æblet skrælles og befries for kernehuset. Kom det i en gryde sammen peberrod, sukker og vand. Kog det op, og når det hele er mørt, blendes det. Herefter sigtes det og kommes på køl. Når det er blevet helt koldt, vendes æggehviderne i.

 

Ved grillen

Tænd WSM’en op med en Minion-optænding: Hæld10 kg. utændte briketter i grillen og fordel hickory-røgflis imellem briketterne. Tænd 25 briketter, og læg dem ovenpå de øvrige briketter.

Fyld vandfadet, og læg spidsbrystet på risten. Vandfadet må ikke gå tørt, så fyld efter, hvis det er nødvendigt. Temperaturen i grillen skal holdes omkring 100 grader. Dette gøres ved at justere på bundspjældene. Spidsbrystet skal nu grille i 9-10 timer, men tilberedningstiden kan variere afhængig af kødets størrelse og vejret.

Den kolde æble/peberrod-creme piskes kraftigt, så den danner skum. Det færdiggrillede spidsbryst serveres med skummet ovenpå.

 

Tip

Skær æbleskrællerne helt tynde. Kom dem i isvand. Kort inden servering tages skrællerne op og dryppes godt af. Serveres ovenpå spidsbrystet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber Smokey Mountain Cooker

Æble-røgflis

Blender

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 spidsbryst

1 spsk. brun farin

1 tsk. karry

1 tsk. løgpulver

1 tsk. sellerisalt

1 tsk. spidskommen

1 spsk. salt

1 tsk. stødt, hvid peber

1 æble

50 g. peberrod

½ dl. sukker

½ l. vand

1 dl. pasteuriserede æggehvider

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

Kugle:
Indirekte  minutter

Gas:
Indirekte  minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx