Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Æble/timian-pølser

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
13-08-2014

 

Hak kød og fedt på kødhakkeren. Løg, hvidløg og æbler skrælles og skæres i grove stykker. Det hele kommes i en gryde og koges mørt. Når det er mørt, hældes vandet fra, og det hele moses.

Farsen, mosen, saltet, mælken, æggene og krydderierne blandes sammen. Det er altid en god idé at stege en prøve af farsen og eventuelt justere smagen, hvis det er nødvendigt. Stil farsen på køl 1 time.


Farsen stoppes i tarmen – sørg for at have 10 cm tom tarm i starten – det skal bruges til at slå knude med til sidst. Kom tarmen på pølsehornet, og kom farsen i – pas på, der ikke kommer lufthuller. Fyld ikke tarmen for hårdt, for så kan den sprænge. Når alt farsen er brugt, skal du slå knude i begge ender, og derefter skal pølserne drejes af. Drej pølserne af i passende størrelser, og lad dem hvile i et par timer.

 

Ved grillen

Gør WSM’en klar til koldrøgning. Dette gøres ved at lægge en masse røgsmuld i en slange i bunden af grillen. Kom pølserne på grillen. Tænd for røgsmulden ved at lægge en optændingsblok i starten af smuldslangen. Sæt låget på og lad pølserne røge i 1 døgns tid. Efter rygning skal pølserne grilles kort, så overfladen bliver sprød og lækker.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber Smokey Mountain Cooker

Røgsmuld

Hak kød og fedt på kødhakkeren. Løg, hvidløg og æbler skrælles og skæres i grove stykker. Det hele kommes i en gryde og koges mørt. Når det er mørt, hældes vandet fra, og det hele moses.

Farsen, mosen, saltet, mælken, æggene og krydderierne blandes sammen. Det er altid en god idé at stege en prøve af farsen og eventuelt justere smagen, hvis det er nødvendigt. Stil farsen på køl 1 time.


Farsen stoppes i tarmen – sørg for at have 10 cm tom tarm i starten – det skal bruges til at slå knude med til sidst. Kom tarmen på pølsehornet, og kom farsen i – pas på, der ikke kommer lufthuller. Fyld ikke tarmen for hårdt, for så kan den sprænge. Når alt farsen er brugt, skal du slå knude i begge ender, og derefter skal pølserne drejes af. Drej pølserne af i passende størrelser, og lad dem hvile i et par timer.

 

Ved grillen

Gør WSM’en klar til koldrøgning. Dette gøres ved at lægge en masse røgsmuld i en slange i bunden af grillen. Kom pølserne på grillen. Tænd for røgsmulden ved at lægge en optændingsblok i starten af smuldslangen. Sæt låget på og lad pølserne røge i 1 døgns tid. Efter rygning skal pølserne grilles kort, så overfladen bliver sprød og lækker.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber Smokey Mountain Cooker

Røgsmuld

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

75 g. æbler
1 rødløg
2 fed hvidløg
100 g. magert svinekød
250 g. røget spæk
4 dl. mælk
2 æg
2 kviste timian
1 tsk. cayennepeber
1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
½ tsk. stærk chili
Friskkværnet peber.
2-3 m. lammetarm (wienerpølser) eller grisetarm (grillmedister)

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
0
Kuverter:
0

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx