Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Dyrekølle med hasselbäck kartofler

Skrevet af: Claus_Tranholm
Kategori: Vildt på grillen
15-11-2014

 

køllen pudses, udbenes og krydres og grilles til 61 C°, herefter hviler den til kernetemp. er 65 C°

 

 Køllen pudses for sener og hinder og derefter udbenes den. Gnides med smør ind og udvendigt, hvorefter der krydres med salt, peber, hvidløg og rosmarin. Herefter snøres køllen sammen og placeres indirekte på grillen i en stegholder. Under denne stilles en drypbakke med vand, salt, peber, løg rosmarin, timian og andre krydderier efter ønske. 

Grillen justeres til ca. 125-130 C°, og kødet griller til 61 C°, hvorefter det hviler under et klæde til 65 C°, i mellemtiden laves saucen af indholdet fra drypbakken, der evt. kan spædes op med rødvin eller fløde.

 

Forslag til tilbehør

 Kartofler skrælles og snittes, jeg stikker altid en kødnål igennem kartoflen på langs, lidt under midten af kartoflen. Dels for at undgå at snitte gennem kartoflen, men også fordi stålet leder varmen og derved bsges kartoflen hurtigere og mere ensartet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 Stegholder

drypbakke

 Køllen pudses for sener og hinder og derefter udbenes den. Gnides med smør ind og udvendigt, hvorefter der krydres med salt, peber, hvidløg og rosmarin. Herefter snøres køllen sammen og placeres indirekte på grillen i en stegholder. Under denne stilles en drypbakke med vand, salt, peber, løg rosmarin, timian og andre krydderier efter ønske. 

Grillen justeres til ca. 125-130 C°, og kødet griller til 61 C°, hvorefter det hviler under et klæde til 65 C°, i mellemtiden laves saucen af indholdet fra drypbakken, der evt. kan spædes op med rødvin eller fløde.

 

Forslag til tilbehør

 Kartofler skrælles og snittes, jeg stikker altid en kødnål igennem kartoflen på langs, lidt under midten af kartoflen. Dels for at undgå at snitte gennem kartoflen, men også fordi stålet leder varmen og derved bsges kartoflen hurtigere og mere ensartet.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 Stegholder

drypbakke

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

 1 dyrekølle

8 pæne kartofler

salt, peber, løg, div. Krydderier til sauce

 

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Gas:
Indirekte 150 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx
OK Weber-Stephen Nordic ApS bruger egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at huske dine indstillinger, vise målrettede annoncer til dig, trafikmåling og tracking af dit besøg på hjemmesiden. Ved at klikke videre på hjemmesiden giver du samtykke til denne brug af cookies. Ønsker du ikke at acceptere brugen af cookies, er det nødvendigt at forlade hjemmesiden eller blokere cookies i din browser. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at blokere brugen af cookies i din browser. Yderligere oplysninger om vores brug af cookies, herunder hvordan du blokerer og sletter cookies, kan findes i vores fortrolighedspolitik , hvor du også kan læse vores vilkår for behandling af dine personoplysninger.