Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Fyldt Oksemørbrad

Skrevet af: Familien Bæch
Kategori: Kød
09-04-2015

 

Vejen til en super lækker, mør og saftig oksemørbrad fyldt med flødestuet spinat og bacon.

 

Optænding af 1 fuld grilstarter.

Mørbraden finpusses, og der skræes en lomme i mørbraden. Alternativt skæres den op så den kan bredes ud. Den kryderes med salt, peber og  fyldes med 2/3 af det flødestuet spinat og baconen. Herefter snøres den sammen med bomuldsgarnet så den har en ensartet størelse hele vejen igennem. Det resterende af den flødestuet spinat smøres på toppem af mørbraden.

 

Ved grillen

De klare kul ligges i grillen så der laves klar til indirekte stegning. Mørbraden ligges midt på resten, og der monteres termometer i midten af mørbraden.

Den steges nu til den har en kernetemperatur på 55gr.  det er vigtig den ikke kommer over 60gr. det vil gøre at den begynder at blive grå i kødet og kan virke tør og sej at spise.

Når kernetemperaturen er nået tages den af grillen og pakkes ind så den kan hvile i ca 15 min.

Her efter er den klar til udskæring/servering

 

Forslag til tilbehør

Som tilbehør kunne man lave friske grønne aspars omviklet af bacon. Kartoffelmos der er rørt samme med bacon, og rødløg. Som så kan strøjtes ud i toppe på en bageplade, og gratineres i ovnen. Det hele kan samles med en champignonsovs.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegetermometer

Optænding af 1 fuld grilstarter.

Mørbraden finpusses, og der skræes en lomme i mørbraden. Alternativt skæres den op så den kan bredes ud. Den kryderes med salt, peber og  fyldes med 2/3 af det flødestuet spinat og baconen. Herefter snøres den sammen med bomuldsgarnet så den har en ensartet størelse hele vejen igennem. Det resterende af den flødestuet spinat smøres på toppem af mørbraden.

 

Ved grillen

De klare kul ligges i grillen så der laves klar til indirekte stegning. Mørbraden ligges midt på resten, og der monteres termometer i midten af mørbraden.

Den steges nu til den har en kernetemperatur på 55gr.  det er vigtig den ikke kommer over 60gr. det vil gøre at den begynder at blive grå i kødet og kan virke tør og sej at spise.

Når kernetemperaturen er nået tages den af grillen og pakkes ind så den kan hvile i ca 15 min.

Her efter er den klar til udskæring/servering

 

Forslag til tilbehør

Som tilbehør kunne man lave friske grønne aspars omviklet af bacon. Kartoffelmos der er rørt samme med bacon, og rødløg. Som så kan strøjtes ud i toppe på en bageplade, og gratineres i ovnen. Det hele kan samles med en champignonsovs.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegetermometer

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

2,6kg Oksemørbrad

200-250g Bacon

250g Flødestuet spinat (kan købes hvis man vil)

Salt, peber og bomuldsgarn

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
8

Kugle:
Indirekte 40-45min minutter

Gas:
Indirekte 40-45min minutter

WeberQ:
Medium 40-45min minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx