Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Æbelrøget Limfjordssild

Skrevet af: Familien Bæch
Kategori: Fisk & Skaldyr
15-04-2015

 

Begyndelsen på en "Sol Over Gudhjem" må være en frisk fanget sild der ryges på æbleflis. Så kan man vist sige men er godt på vej.

 

Først og fremmest skal sildene selvfølgelig rengøres. Herefter blandes den lage som sildene skal ligge i de næste 12 timer. Lagen består af Vand, salt og puddersukkeren. Efter de har lagt i lagen, tages de op og tøres af for så meget væske so muligt. herefter sættes sildene  på spyd, og skal nu hænge og tørre i ca 12-14 timer et ventileret sted. Når den tid er overstået er sildenen klar til selve rygningen. 

 

(OBS. temp må ikke overstige 5 grader under hele prosessen frem til grillen)

 

Ved grillen

Smoker Metode:

Der skal ca bruges en grilstartet fuld  ikke tændte kuld i den nederste "bakke" af smokeren. og så ca en halv grillstarter med tændte kul ovenpå. Fyld vankaret helt op. Lad Smokeren komme op på ca en 20-25 grader, før du kommer sildenen i. og tilføj den første af 3 håndfulde æbleflis når grillen når 50 grader. 2. omgang flis tilføjes ved 80-90 grader, og den sidste omgang flis gives når grillen når de godt 100grader Lad smokeren stige langsomt i grader, så du faktisk kun lige giver sildene de sidste 15min ved de 100 grader. Samlet tid i smokeren ca 60 min.

57ér Metode

Benyt sammen mængde kul, og gerne en allubakke med vand i bunden mellem de to kulbakker. Møden er endelig den sammen, men det vil formentlig være svære at styre temp. i 57éren, set i forhold til en Smoker. det skal man have med i sine overvejleser når det kommer til hvornår man tilføjer rygefliset. Den største forskel er endelig opstillingen.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Balje, skål eller anden større beholder hvor sildene kan være i.

Det er klart en fordel at anvende en smoker til rygningen af dem. Men det kan godt lade sig gøre på f.eks. en 57ér

 

Først og fremmest skal sildene selvfølgelig rengøres. Herefter blandes den lage som sildene skal ligge i de næste 12 timer. Lagen består af Vand, salt og puddersukkeren. Efter de har lagt i lagen, tages de op og tøres af for så meget væske so muligt. herefter sættes sildene  på spyd, og skal nu hænge og tørre i ca 12-14 timer et ventileret sted. Når den tid er overstået er sildenen klar til selve rygningen. 

 

(OBS. temp må ikke overstige 5 grader under hele prosessen frem til grillen)

 

Ved grillen

Smoker Metode:

Der skal ca bruges en grilstartet fuld  ikke tændte kuld i den nederste "bakke" af smokeren. og så ca en halv grillstarter med tændte kul ovenpå. Fyld vankaret helt op. Lad Smokeren komme op på ca en 20-25 grader, før du kommer sildenen i. og tilføj den første af 3 håndfulde æbleflis når grillen når 50 grader. 2. omgang flis tilføjes ved 80-90 grader, og den sidste omgang flis gives når grillen når de godt 100grader Lad smokeren stige langsomt i grader, så du faktisk kun lige giver sildene de sidste 15min ved de 100 grader. Samlet tid i smokeren ca 60 min.

57ér Metode

Benyt sammen mængde kul, og gerne en allubakke med vand i bunden mellem de to kulbakker. Møden er endelig den sammen, men det vil formentlig være svære at styre temp. i 57éren, set i forhold til en Smoker. det skal man have med i sine overvejleser når det kommer til hvornår man tilføjer rygefliset. Den største forskel er endelig opstillingen.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Balje, skål eller anden større beholder hvor sildene kan være i.

Det er klart en fordel at anvende en smoker til rygningen af dem. Men det kan godt lade sig gøre på f.eks. en 57ér

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

12 sild

4L vand

325g fint salt

40g puddersukker

3 håndfulde æbleflis

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
12

Kugle:
Indirekte 60min minutter

Gas:
Indirekte 60min minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx