Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Instant Mayo

Skrevet af: Familien Bæch
Kategori: Grønsager og Tilb.
15-04-2015

 

Det kunne bare være godt med en hjemmelavet mayonnaise til det. Det tager bare så lang tid, at lave.. Eller.......

Nej nej som titlen antyder er det her insant mayo, altse en mayonnaise der kan laves hurtig (5min)

 

 

Kom æggeblommen ned i beholderen, blommen må endelig ikke gå i stykker. Kom lime saft, hvidvinseddike og salt ved. Hæld så forsigtig olien ned i beholderen. Du vil nu se at blommen ligge sig på bunden. Når det hele er faldet til ro, sættes stavblenderen ned over blommen uden at ødelægge den. Tænd stavblenderen og vent lidt til du kan se en hvid masse begynde at forme sig nede i bunden. Løft forsigtig blenderne op af. Gøres dette for hurtig ødelægges mayoen og der må startes forfra.

Det er ikke altid alt olien når at blive brugt når du når toppen. Bare rolig det kan du klare ved at kommer mayonnaisen over i skål og rører det godt rundt med en ske.

 

Det er nu tid til at smage den til skal den have mere af smagsgiveren, eller måske lidt mere syre (limesaft).

Er man ikke til hvisvinseddike kan man benytte en god sennep den vil give samme effekt på fedmen som eddiken vil.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Høj beholder

Stavblender med et skåleformet hovede som den jeg bruger på billedet.

Kom æggeblommen ned i beholderen, blommen må endelig ikke gå i stykker. Kom lime saft, hvidvinseddike og salt ved. Hæld så forsigtig olien ned i beholderen. Du vil nu se at blommen ligge sig på bunden. Når det hele er faldet til ro, sættes stavblenderen ned over blommen uden at ødelægge den. Tænd stavblenderen og vent lidt til du kan se en hvid masse begynde at forme sig nede i bunden. Løft forsigtig blenderne op af. Gøres dette for hurtig ødelægges mayoen og der må startes forfra.

Det er ikke altid alt olien når at blive brugt når du når toppen. Bare rolig det kan du klare ved at kommer mayonnaisen over i skål og rører det godt rundt med en ske.

 

Det er nu tid til at smage den til skal den have mere af smagsgiveren, eller måske lidt mere syre (limesaft).

Er man ikke til hvisvinseddike kan man benytte en god sennep den vil give samme effekt på fedmen som eddiken vil.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Høj beholder

Stavblender med et skåleformet hovede som den jeg bruger på billedet.

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 æggeblomme

250ml Olie (Husk denne skal være så smagsneutral som det er muligt.)

1 tsk lime/citron saft

1 tsk hvidvinseddike

salt,

en samgsgiver som f.eks. lakrids, kryderurter, knust bacon, røges paprika.

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
1

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx
OK Weber-Stephen Nordic ApS bruger egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at huske dine indstillinger, vise målrettede annoncer til dig, trafikmåling og tracking af dit besøg på hjemmesiden. Ved at klikke videre på hjemmesiden giver du samtykke til denne brug af cookies. Ønsker du ikke at acceptere brugen af cookies, er det nødvendigt at forlade hjemmesiden eller blokere cookies i din browser. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at blokere brugen af cookies i din browser. Yderligere oplysninger om vores brug af cookies, herunder hvordan du blokerer og sletter cookies, kan findes i vores fortrolighedspolitik , hvor du også kan læse vores vilkår for behandling af dine personoplysninger.