Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Hjemmelavet Flæskesvær

Skrevet af: Familien Bæch
Kategori: Andre
11-05-2015

 

Der er intet bedre en gode sprøde flæskesvær.. Men hvorfor ikke lave dem selv.

 

Svær skæres ud i ca 1x6cm stykker. Kom dem i en stor skål eller en bradepande. Bland dem nu med salten. Jeg bruger et forhold der hedder 1/7 mellem salt og svær. (Brug kun groft salt, og ryst evt de ferske svær inden de kommer ii kurven.) Det gør det også nemt at tilpasse denne opskrift til den mængde svær man nu har. Vær opmærksom på at der er en del svind under tilberedningen. Gennemsnittet over de sidste 3 potioner jeg har laver er at der er et svind på 67% i vægt. fra fersk til tilberedt flæskesvær.

Når de er blandet med salt, fordeles de i fryseposer med ca 800-1000g i hver. Denne mængde passer fint til den finmasket kurv. 

Poserne med svær ligges nu på køl i ca 3 timer.

 

Ved grillen

Start op i en hel grillstarter, og gør klar til indirekte metode. kurven gøres klar på rotisseriet. En pose med svær kommes i kurven, og grilles ved ca 210-220 grader i ca 45 min.

Når de er færdig kommes de over på fedtsugende papir (evt køkkenrulle)

Så det bare at sige velbekomme..

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rotisseri

Finmasket kurv

Svær skæres ud i ca 1x6cm stykker. Kom dem i en stor skål eller en bradepande. Bland dem nu med salten. Jeg bruger et forhold der hedder 1/7 mellem salt og svær. (Brug kun groft salt, og ryst evt de ferske svær inden de kommer ii kurven.) Det gør det også nemt at tilpasse denne opskrift til den mængde svær man nu har. Vær opmærksom på at der er en del svind under tilberedningen. Gennemsnittet over de sidste 3 potioner jeg har laver er at der er et svind på 67% i vægt. fra fersk til tilberedt flæskesvær.

Når de er blandet med salt, fordeles de i fryseposer med ca 800-1000g i hver. Denne mængde passer fint til den finmasket kurv. 

Poserne med svær ligges nu på køl i ca 3 timer.

 

Ved grillen

Start op i en hel grillstarter, og gør klar til indirekte metode. kurven gøres klar på rotisseriet. En pose med svær kommes i kurven, og grilles ved ca 210-220 grader i ca 45 min.

Når de er færdig kommes de over på fedtsugende papir (evt køkkenrulle)

Så det bare at sige velbekomme..

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rotisseri

Finmasket kurv

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Fersk svær (Brugte 2,3kg)

Groft salt (Brugte 328g

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
1

Kugle:
Indirekte 40-45min minutter

Gas:
Indirekte 40-45min minutter

WeberQ:
Høj/Medium 40-45min minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx