Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Langtidshævet pizzadej og tomatsovs

Skrevet af: Henrik1981
Kategori: Brød & Pizza
17-04-2016

 

 Det er ikke fast food men det er det vær at bruge lidt tid på god mad ;-)

 

Pizzadag - aftenen før

Rør gæret ud i vandet så der ikke er nogen gærklumper.
Kom resten af ingredienserne i, og bland dem hurtigt sammen indtil der ikke er noget tørt mel.
Lad dejen hæver natten over. 8-12 timer.

Pizzadag - om morgenen

Fold dejen let i skålen og kom den i køleskabet. Brug evt. en dejskraber til at folde med, så er der ingen snavsede fingre.

Pizzadag - 2 timer før spisetid

Det er jo typisk når man kommer hjem fra arbejde.
Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Del den i 3 lige store dele.
Fold de 3 klumper til kugler, så godt som det nu er muligt med en våd dej.
Dæk dem til med olieindsmurt plastfilm eller et melet viskestykke.
Lad dem hæve de sidste to timer. Sørg for at de står så langt fra hinanden at de ikke flyder sammen.
 

Tomatsovs

Prik tomaterne i skallen med en spids kniv, kom dem derefter ned i kogende vand og lad dem ligge der i et par minutter
Tag tomaterne op af vandetog lad dem køle af.
Hak fint og svits løgene, hviløgsfedene og chilien i olivenolien i en stor dyb pande
Da tomaterne er kølet lidt ned pilles skallen af og smides ud.
Mas tomaterne ned i en gryde og fjer den faste midte.
Hak basilikummen groft og kom den i.
Lad nu tomaterne simre i en gryde ved ret lav varme i et par timer, såden reducerer smukt og bliver jævn og ret tyk.

 

Ved grillen

Bagning

Når du har kommet fyld på kommer du straks pizzaen på grillen, så bunden ikke bliver opblødt af fyldet.
Grillen skal være så varm som det overhovedet er muligt. Så får man bagetider nogenlunde imellem disse 3 tider:
600 grader stenovn: 2 minutter
300 grader og metal pizzasten: 3-5 minutter
250 grader og bradepande: 12-15 minutter

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 Bagesten

Pizzadag - aftenen før

Rør gæret ud i vandet så der ikke er nogen gærklumper.
Kom resten af ingredienserne i, og bland dem hurtigt sammen indtil der ikke er noget tørt mel.
Lad dejen hæver natten over. 8-12 timer.

Pizzadag - om morgenen

Fold dejen let i skålen og kom den i køleskabet. Brug evt. en dejskraber til at folde med, så er der ingen snavsede fingre.

Pizzadag - 2 timer før spisetid

Det er jo typisk når man kommer hjem fra arbejde.
Hæld dejen ud på et godt meldækket bord. Del den i 3 lige store dele.
Fold de 3 klumper til kugler, så godt som det nu er muligt med en våd dej.
Dæk dem til med olieindsmurt plastfilm eller et melet viskestykke.
Lad dem hæve de sidste to timer. Sørg for at de står så langt fra hinanden at de ikke flyder sammen.
 

Tomatsovs

Prik tomaterne i skallen med en spids kniv, kom dem derefter ned i kogende vand og lad dem ligge der i et par minutter
Tag tomaterne op af vandetog lad dem køle af.
Hak fint og svits løgene, hviløgsfedene og chilien i olivenolien i en stor dyb pande
Da tomaterne er kølet lidt ned pilles skallen af og smides ud.
Mas tomaterne ned i en gryde og fjer den faste midte.
Hak basilikummen groft og kom den i.
Lad nu tomaterne simre i en gryde ved ret lav varme i et par timer, såden reducerer smukt og bliver jævn og ret tyk.

 

Ved grillen

Bagning

Når du har kommet fyld på kommer du straks pizzaen på grillen, så bunden ikke bliver opblødt af fyldet.
Grillen skal være så varm som det overhovedet er muligt. Så får man bagetider nogenlunde imellem disse 3 tider:
600 grader stenovn: 2 minutter
300 grader og metal pizzasten: 3-5 minutter
250 grader og bradepande: 12-15 minutter

 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 Bagesten

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

 Pizzadej

 625 gram mel (gerne typ. 00)
 5 dl  vand
 ½ dl olie
 2 tsk salt

tomatsauce

1kg Tomater
en god sjat olivenolie
3 løg (gerne rødløg)
3 fed hvidløg
1 chili
en god handfuld frisk basilikum
1 glas tør hvidvin
salt, peber og en smule sukker efter smag
noget syre (gerne frispresset lime- eller citronsaft)
border gfx
border gfx
<