Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Muslinger i safransmør med krydret pølse

Skrevet af:
Kategori: Fisk & Skaldyr
28-05-2007

 

Vask og skrub muslingerne under rindende, koldt vand og fjern de grove "skæg", der stikker ud mellem de lukkede skaller. Kassér de skaller, der er åbne og ikke lukker sig, når du banker let på dem emd en kniv. Læg de vaskede muslinger til side.

 

Stød safrantrådene til fint pulver i en morter. Hæld safranen i en stor skål og tilsæt hvidløg og skalotteløg (det er vigtigt, at skalotteløgen er meget finthakket). Skær chorizoen i tynde skiver, derefter i meget små tern og hæld dem i skålen. Rør den hakkede persille i. Tilsæt det bløde smør og pisk alle ingredienserne sammen. Pisk vinen i, en skefuld ad gangen, og pisk godt mellem hver skefuld. Tilsæt peber.

 

Tag 2 store stykker kraftig stanniol og læg dem oven på hinanden. Læg en fjerdedel af muslingerne på midten. Læg en fjerdedel af safran- og chorizosmørret på. Fold stanniolets sider op omkring hinanden, så der dannes en løs pakke. Pak resten af muslingerne ind på samme måde, så der bliver i alt 4 pakker.

 

Grill muslingerne indirekte overmiddel varme i 10-12 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Lad dine gæster åbne deres egne pakker og nyde den friske aroma, der bølger op. Muslinger, der ikke har åbnet sig, skal kasseres.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kræver ikke ekstra udstyr

Vask og skrub muslingerne under rindende, koldt vand og fjern de grove "skæg", der stikker ud mellem de lukkede skaller. Kassér de skaller, der er åbne og ikke lukker sig, når du banker let på dem emd en kniv. Læg de vaskede muslinger til side.

 

Stød safrantrådene til fint pulver i en morter. Hæld safranen i en stor skål og tilsæt hvidløg og skalotteløg (det er vigtigt, at skalotteløgen er meget finthakket). Skær chorizoen i tynde skiver, derefter i meget små tern og hæld dem i skålen. Rør den hakkede persille i. Tilsæt det bløde smør og pisk alle ingredienserne sammen. Pisk vinen i, en skefuld ad gangen, og pisk godt mellem hver skefuld. Tilsæt peber.

 

Tag 2 store stykker kraftig stanniol og læg dem oven på hinanden. Læg en fjerdedel af muslingerne på midten. Læg en fjerdedel af safran- og chorizosmørret på. Fold stanniolets sider op omkring hinanden, så der dannes en løs pakke. Pak resten af muslingerne ind på samme måde, så der bliver i alt 4 pakker.

 

Grill muslingerne indirekte overmiddel varme i 10-12 minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Lad dine gæster åbne deres egne pakker og nyde den friske aroma, der bølger op. Muslinger, der ikke har åbnet sig, skal kasseres.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Kræver ikke ekstra udstyr

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

  • 1 3/4 kg blåmuslinger
  • 1 stor knsp safrantråde
  • 1 stort fed hvidløg, knust
  • 1 skalotteløg, hakket meget fint
  • 100g chorizo-pølse
  • 2 spsk hakket frisk persille
  • 175g smør, blødgjort
  • 4 spsk hvidvin
  • Friskkværnet sort peber
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
4

Kugle:
Indirekte 12 minutter

Gas:
Indirekte 12 minutter

WeberQ:
Medium 12 minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx