Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Grillet aubergine og squash

Skrevet af:
Kategori: Grønsager og Tilb.
29-05-2007

 

Auberginen skæres på den lange led i ca. 1 cm tykke skiver og lægges på en bagerist, så der er luft under skiverne. Begge sider drysses med rigeligt salt og stilles til side.

Saltningen trækker den bitre smag ud af auberginerne. Efter ca. 30 minutter skraber du saltet af og skyller auberginerne i koldt vand. Tør med køkkenrulle. Pensel skiverne med olie og kryder efter smag.
Squashen skæres i 1 cm tykke skiver på skrå, pensles med olivenolie og krydres med forskellige krydderier. Oregano, timian, merian, rosmarin og tørret basilikum er bare nogle af mulighederne.

 

Både aubergine- og squashskiverne grilles 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Hvis du synes, de tager farve, før de er helt møre, flytter du dem til den indirekte side. Brug en madpincet til at vende skiverne med.

Skiverne køles ned til ‘lun’, inden de serveres. Dryp med en rigtig god olie og evt. ekstra krydderi inden servering. Spis disse lækre grønsager til en hvilken som helst hovedret, du har lyst til. De er både dekorative og meget velsmagende.

Ved grillen

Både aubergine- og squashskiverne grilles 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Hvis du synes, de tager farve, før de er helt møre, flytter du dem til den indirekte side. Brug en madpincet til at vende skiverne med.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Madpincet

Auberginen skæres på den lange led i ca. 1 cm tykke skiver og lægges på en bagerist, så der er luft under skiverne. Begge sider drysses med rigeligt salt og stilles til side.

Saltningen trækker den bitre smag ud af auberginerne. Efter ca. 30 minutter skraber du saltet af og skyller auberginerne i koldt vand. Tør med køkkenrulle. Pensel skiverne med olie og kryder efter smag.
Squashen skæres i 1 cm tykke skiver på skrå, pensles med olivenolie og krydres med forskellige krydderier. Oregano, timian, merian, rosmarin og tørret basilikum er bare nogle af mulighederne.

 

Både aubergine- og squashskiverne grilles 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Hvis du synes, de tager farve, før de er helt møre, flytter du dem til den indirekte side. Brug en madpincet til at vende skiverne med.

Skiverne køles ned til ‘lun’, inden de serveres. Dryp med en rigtig god olie og evt. ekstra krydderi inden servering. Spis disse lækre grønsager til en hvilken som helst hovedret, du har lyst til. De er både dekorative og meget velsmagende.

Ved grillen

Både aubergine- og squashskiverne grilles 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Hvis du synes, de tager farve, før de er helt møre, flytter du dem til den indirekte side. Brug en madpincet til at vende skiverne med.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Madpincet

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 hel aubergine
Groft salt til dræning
1 grøn squash
1 gul squash
Olivenolie
Tørrede krydderurter efter eget valg
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
0

Kugle:
50/50 10-14 min. minutter

Gas:
Indirekte 10-14 min. minutter

WeberQ:
Medium 10-14 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx