Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Pulled pork ( trukket gris ) på WSM

Skrevet af: Bine
Kategori: Røg på grillen
14-01-2008

 

Til at lave denne her lækre spise som stammer fra USA skal man bruge en nakkefilet og en masse tid. Pulled pork kan varigere meget i tiden som den skal have på WSM alt efter vejr og vind, men en gylden regel siger et sted imellem 10-15 timer. Man tager sin nakkefilet og ruller i sin rub, som er en blanding af tørrede krydderier. Jeg har valgt at lave en rub med krydderier som kan købes i de fleste daglivare butiker

 

Mad Eddys Rub

Denne blanding passer præsis til en nakkefilet. Efter den er rullet i rubben pakker man den ind i husholdingsfilm og lader den ligge på køl i 12-24 timer.

Når den er færdig marineret tænder man sin WSM efter minnion metoden som også beskrives her på siden både som videoklip og i fotos

 

Ved grillen

Nakkefileten ligges på WSM med stege termoter både i kødet og i selve grill rummet. Det er meget vigtigt at holde ca 110 grader i grillen og sørge for at der hele tiden er vand i vandbadet.


Stiger graderne lukkes lidt ned for spjældene og falder graderne gøres modsat, topspjælet er helt åben hele tiden. Kødet vil langsomt stige i temperatur og på et tidspunkt vil den stå stille i temperaturen på omkring de ca 70 grader ( men dette kan også svinge for steg til steg ) dette er helt normalt, da kødet begynder at nedbryde kødstrukturen og fedtlagene og der kan den godt stå 2-4 timer inden at den stiger igen.

Stegen er færdig når den når de 94 grader ca. Derrefter kan den gemmes i en termokasse til den skal bruges.

Så er der kun tilbage at pulle/trække kødet fra hinanden med 2 gafler og her vil du opdage at kødet
bare falder fra hinanden næsten af sig selv.


Denne ret serveres allerbedst i burgerboller med coleslaw og BBQ sauce.
Der findes både opskrifter på burgerboller, coleslaw og BBQ sauce her på siden, samt at der ligger en film af både pulled pork og minnion optændingen.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stege termoter

Mad Eddys Rub

Denne blanding passer præsis til en nakkefilet. Efter den er rullet i rubben pakker man den ind i husholdingsfilm og lader den ligge på køl i 12-24 timer.

Når den er færdig marineret tænder man sin WSM efter minnion metoden som også beskrives her på siden både som videoklip og i fotos

 

Ved grillen

Nakkefileten ligges på WSM med stege termoter både i kødet og i selve grill rummet. Det er meget vigtigt at holde ca 110 grader i grillen og sørge for at der hele tiden er vand i vandbadet.


Stiger graderne lukkes lidt ned for spjældene og falder graderne gøres modsat, topspjælet er helt åben hele tiden. Kødet vil langsomt stige i temperatur og på et tidspunkt vil den stå stille i temperaturen på omkring de ca 70 grader ( men dette kan også svinge for steg til steg ) dette er helt normalt, da kødet begynder at nedbryde kødstrukturen og fedtlagene og der kan den godt stå 2-4 timer inden at den stiger igen.

Stegen er færdig når den når de 94 grader ca. Derrefter kan den gemmes i en termokasse til den skal bruges.

Så er der kun tilbage at pulle/trække kødet fra hinanden med 2 gafler og her vil du opdage at kødet
bare falder fra hinanden næsten af sig selv.


Denne ret serveres allerbedst i burgerboller med coleslaw og BBQ sauce.
Der findes både opskrifter på burgerboller, coleslaw og BBQ sauce her på siden, samt at der ligger en film af både pulled pork og minnion optændingen.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stege termoter

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Mad Eddy´s Rub

Paprika 1 spsk
Chiliflager ½ spsk
Løgpulver ½ spsk
Hvidløgspulver ½ spsk
Pebermix 1 spsk
Barbeque 2 spsk
Salt ½ spsk
Brun farin 3 spsk

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
20

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx