Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Koldrøget Laks

Skrevet af: Bine
Kategori: Røg på grillen
14-01-2008

 

Koldrøget laks kender alle men ikke mange har lavet det selv, da det er mest varmrøget laks folk selv laver hjemme på grillen, da det nogle gange kan være svært at styre temperaturen.

 

Den koldrøget laks laves ved at man drysser en hel side laks med 50 gr salt og 25 gr sukker og lader den hvile på køl i 24 timer.

 

Laksen har så bedst af at ligge på køl 12-18 timer efter den er røget, så skulle den være lige til at bruge.


Jeg serverede den som små kræmmerhuse hvor jeg havde pisket cremefraiche 38% og smagt til med peberrod,citronsaft og salt og peber og fyldte dem og lagde det på en gang plukket salat.



 

Ved grillen

Laksesiden tørres af med lidt papir så oversiden er tør og ligges på WSM på den øverste rist så tændes der op med vores specielle opsætning med WSM sammen med en Go-Anywhere på denne måde kan man holde røgen kold som laksen kræver.

 

Opstilling af grillene til koldrøgning findes der en video om her på siden, og der skal man være opmærksom på at efter 6 timer fylder man flere kul og træflis på og have 6 timer mere altså 12 timer ialt

 

Den koldrøget laks laves ved at man drysser en hel side laks med 50 gr salt og 25 gr sukker og lader den hvile på køl i 24 timer.

 

Laksen har så bedst af at ligge på køl 12-18 timer efter den er røget, så skulle den være lige til at bruge.


Jeg serverede den som små kræmmerhuse hvor jeg havde pisket cremefraiche 38% og smagt til med peberrod,citronsaft og salt og peber og fyldte dem og lagde det på en gang plukket salat.



 

Ved grillen

Laksesiden tørres af med lidt papir så oversiden er tør og ligges på WSM på den øverste rist så tændes der op med vores specielle opsætning med WSM sammen med en Go-Anywhere på denne måde kan man holde røgen kold som laksen kræver.

 

Opstilling af grillene til koldrøgning findes der en video om her på siden, og der skal man være opmærksom på at efter 6 timer fylder man flere kul og træflis på og have 6 timer mere altså 12 timer ialt

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 hel side laks
50 gr salt

25 gr sukker

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
10

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx
OK Weber-Stephen Nordic ApS bruger egne cookies samt cookies fra tredjeparter til at huske dine indstillinger, vise målrettede annoncer til dig, trafikmåling og tracking af dit besøg på hjemmesiden. Ved at klikke videre på hjemmesiden giver du samtykke til denne brug af cookies. Ønsker du ikke at acceptere brugen af cookies, er det nødvendigt at forlade hjemmesiden eller blokere cookies i din browser. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke ved at blokere brugen af cookies i din browser. Yderligere oplysninger om vores brug af cookies, herunder hvordan du blokerer og sletter cookies, kan findes i vores fortrolighedspolitik , hvor du også kan læse vores vilkår for behandling af dine personoplysninger.