Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Skrevet af:
Kategori: Fisk & Skaldyr
29-05-2007

 

Læg alle muslingerne i et koldt vandbad. De muslinger, hvis skaller er knust, smides væk. Hvis skallerne er åbne, så bank på dem med kniven – hvis de ikke lukker sig, er de døde og må straks kasseres. De resterende muslinger rengøres med en børste, og evt. ‘skæg’ fjernes med en kniv.

Smørret smeltes forsigtigt, og hvidløg, ingefær og cayennepeber tilsættes. En Weber grønsagsbakke ‘fores’ indvendigt med bredt dobbeltfoldet alufolie. En bane alufolie den ene vej og en bane alufolie - nok til at enderne kan lukkes op over alle blåmuslingerne. Har du kun en almindelig smal alufolie, så lav to dobbeltfoldede baner og læg dem i bakken som på kryds – så væden bliver i bunden af bakken. Fyld bakken med blåmuslingerne i midten, drys hakket løg over, inden hvidvin og herefter olivenolie hældes over. Fordel det smeltede kryddersmør over blåmuslingerne og drys de friskhakkede krydderurter og peber henover. Luk ‘pakken’ og løft grønsagsbakken ud til grillen.

 

Grønsagsbakken med blåmuslingerne griller i 10-15 minutter over den anviste grillmetode. Herefter har muslingerne åbnet sig, taget aroma samt dannet en vidunderlig suppe.

Hvis der efter tilberedning er muslinger, som ikke har åbnet sig, skal de kasseres.

Ved grillen

Grønsagsbakken med blåmuslingerne griller i 10-15 minutter over den anviste grillmetode. Herefter har muslingerne åbnet sig, taget aroma samt dannet en vidunderlig suppe.

 

Forslag til tilbehør

Serveres evt. med Parmesan-pitatoast.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber¨ Styleª gr¿nsagsbakke; 2 lange stykker alufolie

Læg alle muslingerne i et koldt vandbad. De muslinger, hvis skaller er knust, smides væk. Hvis skallerne er åbne, så bank på dem med kniven – hvis de ikke lukker sig, er de døde og må straks kasseres. De resterende muslinger rengøres med en børste, og evt. ‘skæg’ fjernes med en kniv.

Smørret smeltes forsigtigt, og hvidløg, ingefær og cayennepeber tilsættes. En Weber grønsagsbakke ‘fores’ indvendigt med bredt dobbeltfoldet alufolie. En bane alufolie den ene vej og en bane alufolie - nok til at enderne kan lukkes op over alle blåmuslingerne. Har du kun en almindelig smal alufolie, så lav to dobbeltfoldede baner og læg dem i bakken som på kryds – så væden bliver i bunden af bakken. Fyld bakken med blåmuslingerne i midten, drys hakket løg over, inden hvidvin og herefter olivenolie hældes over. Fordel det smeltede kryddersmør over blåmuslingerne og drys de friskhakkede krydderurter og peber henover. Luk ‘pakken’ og løft grønsagsbakken ud til grillen.

 

Grønsagsbakken med blåmuslingerne griller i 10-15 minutter over den anviste grillmetode. Herefter har muslingerne åbnet sig, taget aroma samt dannet en vidunderlig suppe.

Hvis der efter tilberedning er muslinger, som ikke har åbnet sig, skal de kasseres.

Ved grillen

Grønsagsbakken med blåmuslingerne griller i 10-15 minutter over den anviste grillmetode. Herefter har muslingerne åbnet sig, taget aroma samt dannet en vidunderlig suppe.

 

Forslag til tilbehør

Serveres evt. med Parmesan-pitatoast.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber¨ Styleª gr¿nsagsbakke; 2 lange stykker alufolie

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1,5-2 kg friske blåmuslinger
2 dl tør hvidvin
Saft af 1⁄2 citron
2 spsk olivenolie
2 spsk finthakket løg
2-3 spsk finthakket purløg
1 håndfuld friskhakket basilikum
og/eller persille
Peber

KRYDDERSMØR
100 g smeltet smør
2 fed knust hvidløg
1 tsk revet ingefær
1 knivspids cayennepeber
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
0

Kugle:
Direkte 10-15 min. minutter

Gas:
Direkte 10-15 min. minutter

WeberQ:
Høj 10-15 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx