Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Kalveculotte med spinatsalat

Skrevet af:
Kategori: Kød
29-05-2007

 

Rids fedtmarmoreringen i ca. 1 x 1 cm tern – undlad at skære i selve kødet. Gnid godt med det pressede hvidløg og salt. Anbring stegen i stegholderen. Kom alle ingredienserne til saucen i en stor foliebakke.

 

Sæt foliebakken med urterne under stegen mellem kulholderne. På den øverste rist stiller du stegeholderen over den indirekte varme. Rist evt. solsikkekerne til salaten i en lille foliebakke over den direkte varme ude i siden – kun 1-2 minutter, så er de fine og klar til salat.

Når stegen er færdig, sættes den til hvile ca. 10 minutter. Tag drypbakken med urterne med ind i køkkenet, og færdiggør saucen, mens stegen hviler.

Ved grillen

Sæt foliebakken med urterne under stegen mellem kulholderne. På den øverste rist stiller du stegeholderen over den indirekte varme. Rist evt. solsikkekerne til salaten i en lille foliebakke over den direkte varme ude i siden – kun 1-2 minutter, så er de fine og klar til salat.

 

Forslag til tilbehør

Når stegen er klar, gør du saucen færdig i køkkenet. Hele drypbakkens indhold hældes i saucegryden. Koger ca. 5 minutter. Urterne sies fra. Kulør tilsættes for farve. Jævn evt. saucen og smag til. Pas på med salt, da osten salter, når saucen koger ind.

Server evt. med en dejlig salat af babyspinat, semidried tomater og ristede solsikkekerner.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder; 1 stor og 1 lille foliebakke

Rids fedtmarmoreringen i ca. 1 x 1 cm tern – undlad at skære i selve kødet. Gnid godt med det pressede hvidløg og salt. Anbring stegen i stegholderen. Kom alle ingredienserne til saucen i en stor foliebakke.

 

Sæt foliebakken med urterne under stegen mellem kulholderne. På den øverste rist stiller du stegeholderen over den indirekte varme. Rist evt. solsikkekerne til salaten i en lille foliebakke over den direkte varme ude i siden – kun 1-2 minutter, så er de fine og klar til salat.

Når stegen er færdig, sættes den til hvile ca. 10 minutter. Tag drypbakken med urterne med ind i køkkenet, og færdiggør saucen, mens stegen hviler.

Ved grillen

Sæt foliebakken med urterne under stegen mellem kulholderne. På den øverste rist stiller du stegeholderen over den indirekte varme. Rist evt. solsikkekerne til salaten i en lille foliebakke over den direkte varme ude i siden – kun 1-2 minutter, så er de fine og klar til salat.

 

Forslag til tilbehør

Når stegen er klar, gør du saucen færdig i køkkenet. Hele drypbakkens indhold hældes i saucegryden. Koger ca. 5 minutter. Urterne sies fra. Kulør tilsættes for farve. Jævn evt. saucen og smag til. Pas på med salt, da osten salter, når saucen koger ind.

Server evt. med en dejlig salat af babyspinat, semidried tomater og ristede solsikkekerner.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Stegholder; 1 stor og 1 lille foliebakke

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 kalveculotte à ca. 1 kg
1-2 fed friskpresset hvidløg
Godt med salt

URTER TIL SAUCEN
2 løg – skrællet og skåret i kvarter
1 gulerod – skæres i skiver
1 kvist timian, rosmarin el. lign.
2 spsk kalvebouillon
3 dl lunkent vand

SMAG TIL MED:
21/2 dl piskefløde
1 spsk cremet blå ost
1 spsk ribsgelé
Peber

MYNTE/LIME SALATDRESSING
1 dl yoghurt
Saft af 1/2 lime
Hakkede mynteblade
Salt og peber
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
0

Kugle:
Indirekte 50-60 min. minutter

Gas:
Indirekte 50-60 min. minutter

WeberQ:
Medium 50-60 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx