Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Glæsels BBQ-spareribs

Skrevet af:
Kategori: Kød
29-05-2007

 

Rør ingredienserne til dressingen sammen i den skål, du vil servere coleslawen i. Start med mayonnaisen, heri røres citronsaften, så cremefraichen og resten af ingredienserne. Snit hvidkål, gulerødder og bladselleri og put det i skålen. Vi mener, at en god coleslaw smager bedst, hvis ingredienserne er meget fint skåret i hånden, selvom det tager den tid, det nu tager. Du bestemmer helt selv, om rivejernet er løsningen for dig.

Klargør kartoflerne: Vask og tør kartoflerne. Smør dem med olivenolie og drys salt på dem, inden de pakkes ind i kraftigt eller dobbeltfoldet alufolie. De rå spareribs drysses med salt og peber.

 

De krydrede spareribs stilles på langs i spareribholderen over indirekte varme og griller sammenlagt 60-75 minutter afhængig af, hvor mange sider du anbringer i grillen. De sidste 20-25 minutter af grilltiden pensles rigeligt med Glæsels BBQ sauce.

Hvis du ikke synes, at ribbenene har fået tilstrækkelig farve, så løft dem ud af holderen og giv dem grillmærker over den direkte varme.

Inden serveringen skærer du hver side ribben 3/4 igennem med en skarp kniv, ned langs hvert ben eller deler dem efter ønske. Bagekartoflerne lægges rundt om ribbenene, direkte over briketterne efter et kvarters grillning af ribbenene. Kartoflerne vendes ca. hvert 10. minut og grilles omkring 1 time, til de er møre. Når du efterbruner ribbenene, tager du alufolien af kartoflerne og flytter dem til den indirekte varme, så skrællen tager farve og bliver sprød.

Ved grillen

De krydrede spareribs stilles på langs i spareribholderen over indirekte varme og griller sammenlagt 60-75 minutter afhængig af, hvor mange sider du anbringer i grillen. De sidste 20-25 minutter af grilltiden pensles rigeligt med Glæsels BBQ sauce.
 

 

Forslag til tilbehør

Serveres evt. med bagekartofler med lækkert hjemmelavet kryddersmør.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber spareribholder; langskaftet grilltang; foliebakke; alufolie

Rør ingredienserne til dressingen sammen i den skål, du vil servere coleslawen i. Start med mayonnaisen, heri røres citronsaften, så cremefraichen og resten af ingredienserne. Snit hvidkål, gulerødder og bladselleri og put det i skålen. Vi mener, at en god coleslaw smager bedst, hvis ingredienserne er meget fint skåret i hånden, selvom det tager den tid, det nu tager. Du bestemmer helt selv, om rivejernet er løsningen for dig.

Klargør kartoflerne: Vask og tør kartoflerne. Smør dem med olivenolie og drys salt på dem, inden de pakkes ind i kraftigt eller dobbeltfoldet alufolie. De rå spareribs drysses med salt og peber.

 

De krydrede spareribs stilles på langs i spareribholderen over indirekte varme og griller sammenlagt 60-75 minutter afhængig af, hvor mange sider du anbringer i grillen. De sidste 20-25 minutter af grilltiden pensles rigeligt med Glæsels BBQ sauce.

Hvis du ikke synes, at ribbenene har fået tilstrækkelig farve, så løft dem ud af holderen og giv dem grillmærker over den direkte varme.

Inden serveringen skærer du hver side ribben 3/4 igennem med en skarp kniv, ned langs hvert ben eller deler dem efter ønske. Bagekartoflerne lægges rundt om ribbenene, direkte over briketterne efter et kvarters grillning af ribbenene. Kartoflerne vendes ca. hvert 10. minut og grilles omkring 1 time, til de er møre. Når du efterbruner ribbenene, tager du alufolien af kartoflerne og flytter dem til den indirekte varme, så skrællen tager farve og bliver sprød.

Ved grillen

De krydrede spareribs stilles på langs i spareribholderen over indirekte varme og griller sammenlagt 60-75 minutter afhængig af, hvor mange sider du anbringer i grillen. De sidste 20-25 minutter af grilltiden pensles rigeligt med Glæsels BBQ sauce.
 

 

Forslag til tilbehør

Serveres evt. med bagekartofler med lækkert hjemmelavet kryddersmør.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Weber spareribholder; langskaftet grilltang; foliebakke; alufolie

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

4 sider spareribs (ikke revelsben!)

1 portion Glæsels BBQ sauce
Salt og peber

COLESLAW
1⁄4 hvidkålshoved
4 gulerødder
4 stængler bladselleri

DRESSING
1 spsk mayonnaise
2 spsk citronsaft
2-21⁄2 dl cremefraiche 18%
1 spsk sukker
1 spsk chilisauce – efter behag
Salt og peber

BAGEKARTOFLER
4-8 bagekartofler
Olivenolie
Salt

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
4

Kugle:
Indirekte 60-75 min. minutter

Gas:
Indirekte 60-75 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx