Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Grønne asparges med tigerrejer

Skrevet af:
Kategori: Forretter
30-05-2007

 

Skyl aspargesene. Bøj dem i den tykke ende, og lige der, hvor de knækker, bruger du den lange tynde ende, og kasserer resten. Asparges og rejer marineres med olie, citronsaft, revet citronskal og frisk ingefær i en foliebakke. Salt og peber tilsættes efter smag. Lad det stå og trække tildækket i ca. 30 minutter.

Appelsinen skæres i 1 cm tykke skiver og lægges i en foliebakke. Hæld Cointreau over appelsinskiverne, drys med stødt ingefær og lad det trække i 30 minutter. Løgringene lægges i en lille foliebakke med sukker og en god klat smør.

 

Den lille foliebakke med løg, smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte. 

Anret på tallerken – start med appelsinskiven og byg op. Den resterende Cointreaumarinade kan fordeles henover. Det hele pyntes med en stilk frisk koriander, og den hakkede skinke drysses over.

Ved grillen

Den lille foliebakke med løg, smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte. 
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

3 små foliebakker; madpincet

Skyl aspargesene. Bøj dem i den tykke ende, og lige der, hvor de knækker, bruger du den lange tynde ende, og kasserer resten. Asparges og rejer marineres med olie, citronsaft, revet citronskal og frisk ingefær i en foliebakke. Salt og peber tilsættes efter smag. Lad det stå og trække tildækket i ca. 30 minutter.

Appelsinen skæres i 1 cm tykke skiver og lægges i en foliebakke. Hæld Cointreau over appelsinskiverne, drys med stødt ingefær og lad det trække i 30 minutter. Løgringene lægges i en lille foliebakke med sukker og en god klat smør.

 

Den lille foliebakke med løg, smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte. 

Anret på tallerken – start med appelsinskiven og byg op. Den resterende Cointreaumarinade kan fordeles henover. Det hele pyntes med en stilk frisk koriander, og den hakkede skinke drysses over.

Ved grillen

Den lille foliebakke med løg, smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte. 
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

3 små foliebakker; madpincet

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

400 g friske grønne asparges
2 skiver seranoskinke
12-16 friske og pillede store tigerrejer
2-3 spsk olivenolie
Saft og revet skal af en 1⁄2 citron
1 spsk friskrevet ingefær
1 lille løg – i fintsnittede ringe
1 spsk smør
1⁄2 tsk sukker
1 moden appelsin
4 spsk Cointreau
Stødt ingefær
Salt og peber
Frisk koriander – til pynt

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
50/50 10-15 min. minutter

Gas:
Indirekte 10-15 min. minutter

WeberQ:
Medium 10-15 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx