Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Grillede portobellosvampe

Skrevet af:
Kategori: Forretter
30-05-2007

 

Skær stilken af svampene ca. 1 cm fra lamellerne. Svampene rengøres på oversiden med fugtig køkkenrulle eller en pensel. Hvidløgene pilles og skæres i tynde stave.

Skær parmesanen i tynde stave og parmaskinken i tynde strimler. Olie, salt og peber røres sammen i en skål, indtil saltkornene er opløst. Kom herefter balsamico og 3/4 af den hakkede basilikum i marinaden. Oversiden af svampene pensles med lidt af marinaden og vendes, så du nu, med en spids urtekniv, kan lave huller ned i lamelsiden af svampene. Hullerne stikkes med stave af hvidløg, parmesan og pinjekerner, så de sidder fast.

 

Grill svampene over direkte varme på en velsmurt rist. Start med lamelsiden nedad i ca. 1-2 minutter under låg. Svampene pensles med marinaden, før de vendes, så lamelsiden vender op, og skinkestrimlerne fordeles henover dem. Dryp så med marinaden hen over hver svamp. Flyt svampene til indirekte varme, hvor de griller færdigt i yderligere 4-5 minutter, indtil de er møre, men dog med bid!

De færdige svampe tages af grillen og drysses med lækkert salt, kværnet peber og resten af den hakkede basilikum.

Ved grillen

Grill svampene over direkte varme på en velsmurt rist. Start med lamelsiden nedad i ca. 1-2 minutter under låg. Svampene pensles med marinaden, før de vendes, så lamelsiden vender op, og skinkestrimlerne fordeles henover dem. Dryp så med marinaden hen over hver svamp. Flyt svampene til indirekte varme, hvor de griller færdigt i yderligere 4-5 minutter, indtil de er møre, men dog med bid!

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Langskaftet grillspatel

Skær stilken af svampene ca. 1 cm fra lamellerne. Svampene rengøres på oversiden med fugtig køkkenrulle eller en pensel. Hvidløgene pilles og skæres i tynde stave.

Skær parmesanen i tynde stave og parmaskinken i tynde strimler. Olie, salt og peber røres sammen i en skål, indtil saltkornene er opløst. Kom herefter balsamico og 3/4 af den hakkede basilikum i marinaden. Oversiden af svampene pensles med lidt af marinaden og vendes, så du nu, med en spids urtekniv, kan lave huller ned i lamelsiden af svampene. Hullerne stikkes med stave af hvidløg, parmesan og pinjekerner, så de sidder fast.

 

Grill svampene over direkte varme på en velsmurt rist. Start med lamelsiden nedad i ca. 1-2 minutter under låg. Svampene pensles med marinaden, før de vendes, så lamelsiden vender op, og skinkestrimlerne fordeles henover dem. Dryp så med marinaden hen over hver svamp. Flyt svampene til indirekte varme, hvor de griller færdigt i yderligere 4-5 minutter, indtil de er møre, men dog med bid!

De færdige svampe tages af grillen og drysses med lækkert salt, kværnet peber og resten af den hakkede basilikum.

Ved grillen

Grill svampene over direkte varme på en velsmurt rist. Start med lamelsiden nedad i ca. 1-2 minutter under låg. Svampene pensles med marinaden, før de vendes, så lamelsiden vender op, og skinkestrimlerne fordeles henover dem. Dryp så med marinaden hen over hver svamp. Flyt svampene til indirekte varme, hvor de griller færdigt i yderligere 4-5 minutter, indtil de er møre, men dog med bid!

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Langskaftet grillspatel

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

4 lige store portobellosvampe
50 g parmesanost i et helt stykke
40 g pinjekerner
2 fed hvidløg
2 skiver parmaskinke

MARINADE TIL PENSLING
1/2 dl olivenolie
1/4 tsk salt
1/4 tsk groftkværnet peber
1/2 dl balsamicoeddike
1 lille håndfuld friskhakket basilikum
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
2

Kugle:
50/50 5-7 min. minutter

Gas:
Indirekte 5-7 min. minutter

WeberQ:
Medium 5-7 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx