Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Perfekt andesteg med rødkål og brunede kartofler

Skrevet af:
Kategori: Jul på grillen
30-05-2007

 

Fuglen vaskes godt med koldt vand og duppes tør. Gnides både ind- og udvendigt med salt og peber.

Hvis du ønsker at fylde din fugl med æbler og svesker, gør du det nu. Ønsker du at kødfarsere fuglen, må du påregne ekstra stegetid, så fyldet kan nå at gennemstege.

Buk vingerne om på ryggen. Bind lårene sammen med madsnor. Med en skarp kniv skærer du et fint snit i skindet mellem vinger og ryg, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen. Prik huller i skindet med en spids gaffel, så prikkerne fordeler sig over hele

anden. Anbring anden i stegholderen.

Rødkål - Svits rødkålen i smørret i ca. 5 minutter. Kom ribssaften, rødvinseddiken og farinen i rødkålen og vend grundigt. Læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Skræl og skær æblerne i rimelige stykker, strimler eller tern. Efter de første 20 minutter vender du æblestykkerne i rødkålen og lader blandingen simre endnu 10-15 minutter under låg. Lige før servering kan du vende rødkålen med en spsk andefedt – så bliver den rigtig blank og flot. Du kan sagtens grille rødkålen i forvejen og så blot varme og vende den med andefedtet før
servering, mens anden hviler sig i 10 minutter, inden du skærer den for.

 

Anden sættes i grillen over indirekte varme. Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt, at du beregner grilltiden fra fugl til fugl. 

Ved grillen

Anden sættes i grillen over indirekte varme. Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt, at du beregner grilltiden fra fugl til fugl. 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

2 store foliebakker; stegholder; madsnor; alufolie

Fuglen vaskes godt med koldt vand og duppes tør. Gnides både ind- og udvendigt med salt og peber.

Hvis du ønsker at fylde din fugl med æbler og svesker, gør du det nu. Ønsker du at kødfarsere fuglen, må du påregne ekstra stegetid, så fyldet kan nå at gennemstege.

Buk vingerne om på ryggen. Bind lårene sammen med madsnor. Med en skarp kniv skærer du et fint snit i skindet mellem vinger og ryg, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegningen. Prik huller i skindet med en spids gaffel, så prikkerne fordeler sig over hele

anden. Anbring anden i stegholderen.

Rødkål - Svits rødkålen i smørret i ca. 5 minutter. Kom ribssaften, rødvinseddiken og farinen i rødkålen og vend grundigt. Læg låg på og lad det simre i ca. 20 minutter. Skræl og skær æblerne i rimelige stykker, strimler eller tern. Efter de første 20 minutter vender du æblestykkerne i rødkålen og lader blandingen simre endnu 10-15 minutter under låg. Lige før servering kan du vende rødkålen med en spsk andefedt – så bliver den rigtig blank og flot. Du kan sagtens grille rødkålen i forvejen og så blot varme og vende den med andefedtet før
servering, mens anden hviler sig i 10 minutter, inden du skærer den for.

 

Anden sættes i grillen over indirekte varme. Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt, at du beregner grilltiden fra fugl til fugl. 

Ved grillen

Anden sættes i grillen over indirekte varme. Da fjerkræ er meget forskelligt i størrelse og vægt, er stegetiderne kun omtrentlige. Det er derfor vigtigt, at du beregner grilltiden fra fugl til fugl. 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

2 store foliebakker; stegholder; madsnor; alufolie

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1 and eller gås vægt ca. 3 kg
Æbler
Svesker
Salt og peber

GLÆSELS HJEMMELAVEDE RØDKÅL
1 kg rødkål – fintsnittet
50 g smør
21⁄2 dl sød ribssaft
1 dl rødvinseddike
4 spsk brun farin
2 røde madæbler
1 spsk andefedt
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
Indirekte 1 3/4 time minutter

Gas:
Indirekte 1 3/4 time minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx