Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Banan i karamelsauce

Skrevet af:
Kategori: Dessert og kager
30-05-2007

 

Skræl bananerne. Afmål de øvrige ingredienser og tag dem med ud til grillen på en bakke.

 

Rist mandelsplitterne i en lille foliebakke over den direkte varme, til de har fået farve - Stilles til side til senere. Drys sukker i et tyndt lag ud på bunden af en foliebakke, som stilles over den direkte varme. Nu skal du både udvise tålmod og forsigtighed, så sukkeret ikke brænder på. Lige før det er smeltet, tilsætter du smør og blander det sammen til en karamel. Vend bananerne i karamelmassen, til de er dækket med karamel på alle sider.

Når bananerne er fine, tager du dem op af karamelmassen og lægger dem til side. Hæld appelsinjuice og piskefløde op i den smule karamel, der er tilbage, og lad saucen få et opkog. Inden servering hældes Cointreauen i og røres ud i den varme flødekaramelsauce.

Anret på tallerken med en god vaniljeis og friske jordbær – og top med de ristede mandelsplitter.

Ved grillen

Rist mandelsplitterne i en lille foliebakke over den direkte varme, til de har fået farve - Stilles til side til senere. Drys sukker i et tyndt lag ud på bunden af en foliebakke, som stilles over den direkte varme. Nu skal du både udvise tålmod og forsigtighed, så sukkeret ikke brænder på. Lige før det er smeltet, tilsætter du smør og blander det sammen til en karamel. Vend bananerne i karamelmassen, til de er dækket med karamel på alle sider.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

1 stor og 1 lille foliebakke

Skræl bananerne. Afmål de øvrige ingredienser og tag dem med ud til grillen på en bakke.

 

Rist mandelsplitterne i en lille foliebakke over den direkte varme, til de har fået farve - Stilles til side til senere. Drys sukker i et tyndt lag ud på bunden af en foliebakke, som stilles over den direkte varme. Nu skal du både udvise tålmod og forsigtighed, så sukkeret ikke brænder på. Lige før det er smeltet, tilsætter du smør og blander det sammen til en karamel. Vend bananerne i karamelmassen, til de er dækket med karamel på alle sider.

Når bananerne er fine, tager du dem op af karamelmassen og lægger dem til side. Hæld appelsinjuice og piskefløde op i den smule karamel, der er tilbage, og lad saucen få et opkog. Inden servering hældes Cointreauen i og røres ud i den varme flødekaramelsauce.

Anret på tallerken med en god vaniljeis og friske jordbær – og top med de ristede mandelsplitter.

Ved grillen

Rist mandelsplitterne i en lille foliebakke over den direkte varme, til de har fået farve - Stilles til side til senere. Drys sukker i et tyndt lag ud på bunden af en foliebakke, som stilles over den direkte varme. Nu skal du både udvise tålmod og forsigtighed, så sukkeret ikke brænder på. Lige før det er smeltet, tilsætter du smør og blander det sammen til en karamel. Vend bananerne i karamelmassen, til de er dækket med karamel på alle sider.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

1 stor og 1 lille foliebakke

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

4 bananer
3 dl piskefløde
3 dl appelsinjuice
25 g mandelsplitter
50 g smør
150 g sukker
1⁄2 dl Cointreau
Friske jordbær
Vaniljeis
border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
2
Kuverter:
4

Kugle:
50/50 15 min. minutter

Gas:
Indirekte 15 min. minutter

WeberQ:
Medium 15 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx