Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Islagkage

Skrevet af:
Kategori: Dessert og kager
30-05-2007

 

Æggehviderne piskes sammen til en luftig masse. Tilsæt sukker og pisk videre, indtil hviderne er 100% stive. Tilsæt vaniljekorn og evt. mandler og pisk igen.

Lagkagebundene skæres til, så de passer til formen på det valgte fad. De skal ligge i 2 lag. Skær vaniljeisen til, så den passer til formen på bundene. Der skal være ca. 2 cm fri bund rundt om isen. Lav en fordybning på langs i isen med en ske og fyld marmelade og/eller bær i rillen. Sprøjt marengsmassen over isen. Start nedefra, eller ‘læg’ den på isen med en dejskraber. Der må ikke være nogen ‘helligdage’ i marengsovertrækket!

Stil straks islagkagen i fryseren – mindst 5 timer, men meget gerne til næste dag.

 

Anbring briketterne til den Cirkulære indirekte grillmetode – eller afpasset til den form du har valgt på fadet. Der må ikke være briketter direkte under isdesserten. Sæt islagkagen på topristen og hurtigt på med låget.

Lad desserten stå maks. 20 minutter, alt efter størrelsen. Du må IKKE løfte låget. Brug evt. en lommelygte og smugkig ned til desserten gennem topspjældet, hvis du ikke kan holde snitterne

væk … Tag isdesserten ud, når marengsen har fået god farve på toppen.


Server straks som en hel dessert.

Ved grillen

Anbring briketterne til den Cirkulære indirekte grillmetode – eller afpasset til den form du har valgt på fadet. Der må ikke være briketter direkte under isdesserten. Sæt islagkagen på topristen og hurtigt på med låget.
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rundt eller rektangulært ildfast fad; kold bagesten eller 2 klinker til Weber Q

Æggehviderne piskes sammen til en luftig masse. Tilsæt sukker og pisk videre, indtil hviderne er 100% stive. Tilsæt vaniljekorn og evt. mandler og pisk igen.

Lagkagebundene skæres til, så de passer til formen på det valgte fad. De skal ligge i 2 lag. Skær vaniljeisen til, så den passer til formen på bundene. Der skal være ca. 2 cm fri bund rundt om isen. Lav en fordybning på langs i isen med en ske og fyld marmelade og/eller bær i rillen. Sprøjt marengsmassen over isen. Start nedefra, eller ‘læg’ den på isen med en dejskraber. Der må ikke være nogen ‘helligdage’ i marengsovertrækket!

Stil straks islagkagen i fryseren – mindst 5 timer, men meget gerne til næste dag.

 

Anbring briketterne til den Cirkulære indirekte grillmetode – eller afpasset til den form du har valgt på fadet. Der må ikke være briketter direkte under isdesserten. Sæt islagkagen på topristen og hurtigt på med låget.

Lad desserten stå maks. 20 minutter, alt efter størrelsen. Du må IKKE løfte låget. Brug evt. en lommelygte og smugkig ned til desserten gennem topspjældet, hvis du ikke kan holde snitterne

væk … Tag isdesserten ud, når marengsen har fået god farve på toppen.


Server straks som en hel dessert.

Ved grillen

Anbring briketterne til den Cirkulære indirekte grillmetode – eller afpasset til den form du har valgt på fadet. Der må ikke være briketter direkte under isdesserten. Sæt islagkagen på topristen og hurtigt på med låget.
 

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

Rundt eller rektangulært ildfast fad; kold bagesten eller 2 klinker til Weber Q

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

2-3 lagkagebunde
Frugtmarmelade efter eget valg
Frosne eller friske bær
1 liter vaniljeis

MARENGS
7 æggehvider
5 dl stødt melis
Kornene af 11⁄2 vaniljestang
2-3 spsk hakkede mandler

– hvis du synes

border gfx
border gfx

Opskrift information

Sværhedsgrad:
3
Kuverter:
0

Kugle:
Cirkulær 20 min. minutter

Gas:
Indirekte 20 min. minutter

WeberQ:
Medium 20 min. minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx