Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Urtebagt laks

Skrevet af: jettesp
Kategori: Fedtfattige retter
05-01-2009

 

Stegt laks med urtecreme

 

 

 

Laksen skylles og tørres.

 

Urteblandingen tilberedes og røres sammen med den drænede yoghurt og krydderier.

 

 

 

Ved grillen

 

 

Grillen varmes op.

Laksen pensles med en god olie og lægges på grillen på direkte med skindsiden mod risten.

Pensles på oversiden og laksen vendes. Skindet fjernes og laksen drysses med citronpeber på begge sider. Laksen skal kun lige brunes.

 

Lægges i et ildfast fad og urteblandingen lægges ovenpå.

 

Sættes på grillen, indirekte ved 200 grader i ca. 20 min.

 

Forslag til tilbehør

 

 

Stort set alle former for kartofler, pasta, ris og grønt, kan bruges som tilbehør til denne ret.

Sauce er unødvendig, da urtefyldet virker som en creme.

 

 

Derudover kan laksen sagtens erstattes af andre fiskearter, og derudover kan den spises kold som en frokost.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 

Ildfast fad

Røreskål

rivejern

 

 

Laksen skylles og tørres.

 

Urteblandingen tilberedes og røres sammen med den drænede yoghurt og krydderier.

 

 

 

Ved grillen

 

 

Grillen varmes op.

Laksen pensles med en god olie og lægges på grillen på direkte med skindsiden mod risten.

Pensles på oversiden og laksen vendes. Skindet fjernes og laksen drysses med citronpeber på begge sider. Laksen skal kun lige brunes.

 

Lægges i et ildfast fad og urteblandingen lægges ovenpå.

 

Sættes på grillen, indirekte ved 200 grader i ca. 20 min.

 

Forslag til tilbehør

 

 

Stort set alle former for kartofler, pasta, ris og grønt, kan bruges som tilbehør til denne ret.

Sauce er unødvendig, da urtefyldet virker som en creme.

 

 

Derudover kan laksen sagtens erstattes af andre fiskearter, og derudover kan den spises kold som en frokost.

 

UDSTYR DER SKAL ANVENDES

 

Ildfast fad

Røreskål

rivejern

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

1   stk. laksefilet

1   tsk. olie til pensling

citronpeber

 

Urteblanding:

50 g   fintsnittet forårsløg/porre

75 g   revet knoldselleri

100g  revet gulerod

2 tsk  hakket dild

salt og peber

125 g  drænet yoghurt 3 %

border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
1

Kugle:
Indirekte 20 min minutter

WeberQ:
Medium 20 min minutter

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx