Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Simremad med skank



Efteråret står for døren og de lækre simreretter skal tilberedes på grillen og små simre i flere timer så det hele bliver lækkert og mørt... En af mine favoritter er lammekød, derfor denne ret..

simre mad med skanker

Du skal bruge til 2 pers

2 lammeskanker eller andre slags skanker også okse buco kan benyttes heri.

3-4 fed hvidløg

1 frisk rosmarin kvist

1/2 l grønsags-eller lammefond ( kan laves på en bouillonterning)

1 fl. Fur Bock øl

2-3 gulerødder skåret i grove stykker

1/2 spidskål delt i 2 stykker lad stokken sidde på .

150 gr bacon tern

10 stk champignons delt i halve 

3-4 rosenkål , hvor du skildre bladene af så de er enkelt.

1 håndfuld friske brombær

50 gr smør 

1/2 dl olie

1 citron 

1 dl vand 

sukker 

lækkert brød til servering

 

VIGTIGT INGEN SALT FØR DU SMAGER RETTEN TIL INDEN SERVERING ØLLET OG BACON GIVER SALT SMAG

 

 

 

Start 2 grillstarter op med briketter 

Skær huller i skankerne og kom hvidløgsstykker og rosmarin deri

Lad dem blive helt klar og hæld dem i Weber Smokey Mountain 57 cm

Sæt Weber Gryden oveni briketterne og hæld olie og smør i , pas på det kan lige pludselig gå stærkt med varmen da den er meget direkte.

 

 

 

Brun lammeskankerne rigtig godt af på alle sider og sæt gryden op på den nederest rist ,hvis du har en GBS rist kan være i Weber Smokey Mountain uden problemer . 

 

 

tilsæt gulerødder , spidskål, resten af hvidløget, champignons ,bacon, fond og øllet.

 

 

Låget på og så skal retten småsimre i 3-4 timer .

HOLD ØJE MED AT DEN IKKE KOGER TØR, SÅ TILSÆT KUN VAND

Imens retten simre skal rosenkålsbladene blanceres , og det betyder:

Vand bringes i kog , deri bladene og tæl til 10 , bladene tages op og lægges i en skål med koldt vand , det stopper tilberedningen

 

 

 

Lad dem ligge i det kolde vand til du skal bruge dem ved anretning

Citronen skæres, så det kun er skrællen du skal bruge..Dog skar jeg resten af citronen i stykker og smed med i gryden med vand og sukkeret.          

lad dette koge op og smag på lagen om der skal tilsættes mere sukker, den skal være sød..

Tilsæt skrællen og kog den i ca 10 min. lad den stå i sukkerlagen til du skal bruge den , dette kan laves dage før.. 

 

 

Når retten har simret i 3 timer , så ryk lidt skank benet og se om det vil løsne sig , ellers gi den mere tid.

Smag retten til med salt . 

Min ret fik ingen salt.

Anret gerne i store bybe tallerkner så alt det lækre væde kan komme med og spis retten med gaffel og ske så du virkelig får væsken med til hver bid.

 

 

Velbekomme...

 

 

 
 
border gfx

Alle Temaartikler