Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Jule Gløggkage



En af julens traditioner er gløgg . så derfor har jeg bagt denne pragtfulde kage på Weber smokey Mountain 57 cm .. JUL JUL JUL det duftede skønt...

Gløggkage

1 springform

250 g margarine

250 g sukker

4 æggeblommer

4 æggehvider

250 g hvedemel

3 tsk bagepulver

4 tsk vanillesukker

1 tsk stødt kanel

1 tsk kakao

2 dl Julegløgg

100 g hakket mørk chokolade

til pynt

50 g odense mørk chokolade

50 g odense hvid choklade

1 ps odense sprøjteklar nougatcreme

derudover skal du bruge

en WSM , men den kan også bages i andre slags grill

1 Weber bagesten også kaldt pizzasten.

 

Start med at tænde 2 grillstarter med briketter... 

og gør grillen klar , tag vandbadet ud da det ikke skal bruges ...

Hæld de tændte briketter i grillen

 

 

læg bagesten på nederst rist så den kan blive varm, den skal når kage skal i flyttes op på øverst rist , ellers er der for meget varme.

Det prøvede jeg med den første kage.. 

Nu skal du have stabiliseret grillen på ca. 170 -175 grader.  Luk evt et bundspjæld helt , det gjorde jeg. 

hold øje med den , det tager lidt tid at justere den , men det er det hele værd... 

 

imens grillen finder temperaturen skal dejen laves

 

margarine og sukker røres " skummende ", æggeblommerne røres i , en ad gangen. 

Bland hvedemel , bagepulver ,krydderier og kakao, dette røres i dejen skiftesvis med gløggen. 

Hakket chokolad og de stiftpiskede æggehvider foldes i dejen, som kommes i en smurt ( evt. drysset med rasp ) springform..

Bages ved 170 grader ca . 1 time og 30 min , min fik 1 time og 45 min  og den blev ikke tør. 

NB. kagen er meget  " skør " derfor anbefales det at bage den dagen før den skal spises, da det vil gøre den mere skære venlig... 

HUSK AT SÆTTE BAGESTENEN OP PÅ ØVERST RIST..PGA. VARMEN 

 

 

Der bages.....

 

 

og der blev mørkt , men det viser noget om temperaturen deri..FLOT

husk bagetiden og tjek kagen..

så skal der laves pynt..

 

 

chokoladen smelter jeg i mikroovnen men hold meget øje med den så den ikke får for meget varme og rør tit i den.

Så er der fri fantasi chokolade sprøjten.. 

 

 

Dagen efter pyntes kagen med drysset flormelis

 

 

 

Chokolade gitteret lægges på. 

mit var for stort så jeg klippede det med en saks i kanten..

Sprøjtede odense sprøjteklar nougat i kanten , der er tild i deres pose..

 

 

Velbekomme og Glædelig Jul

heidi

 

 

 

 
 
border gfx

Alle Temaartikler