Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Forretten 2015 Røget torsk



Forretten skal være nem og lækker.. Så emnet blev varm røget torsk på planke.. noget alle kan være med på .. også er det en meget lækker forret.. Den blev lavet på en kuglegrill 57 cm

 

 

 

 

Du skal bruge til 4 pers...

 

Ærtepure

1 pose fine ærter 250-300gr.

1/4 piskefløde

salt og hvid peber

1 stor klat smør til lige inden servering ca15 gr

weber kasserole

 

Varmrøget torsk på planke

1 pk weber planke træ 

2 pæne torskefileter

salt 

 

Grillet kammuslinger 

1 pk med 6 store muslinger i 

salt  og peber 

Lidt smør til stegning

weber stegepande.

 

Kogte hummerhaler

4-5 stk pr pers.. 

 

pynt 

rød skovsyre eller dild..

 

Du starter med at tænde en grillstarter helt fyldt med briketter..

 

Hælder ærterne og fløde i gryden

 

 

Gør grillen klar 57 cm kuglegrillen , hælder briketterne i grillen og gryden på  risten ,direkte varme ,så ærterne bliver kogt helt bløde og udkogte..

Imens tager du de 2 torske fileter og skærer 2 pæne stykker af hver filet og lægger på weber planketræ, krydder dem med salt.

 

 

Kammuslingerne lægger op og krydderes let med meget lidt salt og kværnet peber

 

 

Hummerhalerne koges i varmt saltet vand , det er noget der tager 3-5 min max jeg rørte i dem for at de bliver ens kogt.. 

 

 

De tages op af gryden og lægges så de kan komme af med varmen.. 

De pilles og husk at fjerne den sorte streng på "ryggen" det er ikke lækkert de knaser.

 

 

Så tager du ærterne af grillen og sætter planke torsken på direkte varme, den skal have 10-12 min..

Panden til kammuslingerne sættes på i siden af grillen.

 

 

Imens blender du ærterne og fløden..

Massen skal så sigtes igennem en si... brug en ske til at presse det sidste igennem med.

Smages til med salt og hvid peber

Lige inden servering skal den store klat smør i , og røres ud.. 

Torsken tages af . Sæt nu ikke planken på bordet den er sort nedenunder og evt gløder deri, på en dyb tallerken, som på billedet.

Lad dem hvile lidt.

Kammuslingerne grilles på den varme pande i lidt smør. 

 

 

Nu skal du anrette forretten..

Pyntes med rød skovsyre eller dild

 

 

Serveres med godt brød til..

Velbekomme  og godt Nytår.. 

 

 
 
border gfx

Alle Temaartikler