Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Koldrøget carpaccio af dyrebov


Koldrøget carpaccio af dyrebov

Lækker bøgetræsrøget carpaccio, det tager tid, men er besværet værd......

 

I min fryser havde jeg en dyrebov liggende, og fik den idé af lave carpaccio af dyrebov, efter jeg fik Webers koldrøgningsbakke.

Hvis du selv for lyst til at lave carpaccio af dyrekød, så husk at det skal fryses først i minimum 2 døgn, for at dræbe eventuelle insekter eller snyltere.

Efter optøning, blev boven udbenet og derefter lagt i en salt/sukker lage, bestående af:

  • 5 l. vand
  • 10 enebær
  • 1 spsk. tørret timian
  • 5 laurbærblade
  • 750 gr. salt
  • 250 gr. rørsukker

 

Lagen koges op, og køles derefter ned. Når lagen er helt afkølet kommer du kødet i lagen.

 

 

Her ses kødet i lagen.

 

 

En tallerken lægges ovenpå for at presse kødet ned i lagen.

 

 

Gryden sættes i et køleskab, og skal stå der i 5 dage.

 

 

Derefter skal kødet tørres i 5 dages, og derefter pakkes i net. Nettet med kødet skal så masseres flere gange dagligt i 3 dage, for at få kødet til at samle sig.

 

 

Koldrøgningbakken / røgsneglen fyldes med tørt bøgesmuld, og det skal være fuldstændigt tørt. Hvis det ikke er tørt, så kom det til tørre i en oven ved 100 °C i 2 timer.

 

 

Røgsneglen brænder i ca. 10 timer, den proces gentager du 3 gange, så du røger 3 dage i træk, minimum 8 timer hver dag. Kødet må ikke udsættes for frost, så tag det ind om natten, hvis det fryser.

 

 

Her ses det røgede kød, under den sidste røgning.

 

 

Kødet skæres i tynde skiver på min gamle skæremaskine.

 

 

Så er vi næsten klar.....

 

 

Sådan, røget carpaccio af dyrebov, med olivenolie flageost og sorte oliven. Krydret forsigtigt med lidt røget salt.

 

 

Velbekomme

-Meyer

 
 
border gfx

Alle Temaartikler