Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Norsk elg i Skovlunde!


Norsk elg i Skovlunde!

Lidt anderledes til det kolde bord

Familiefrokost og sammenskudsgilde - alle skulle komme med en ret eller to, så værterne ikke skulle ligge vandret i luften. Det er altid rart at komme med noget ud over det sædvanlige, og så det passede fint, at jeg havde fået et stykke elgsteg på 1,5 kg. forærende; det er i hvert fald ikke noget, jeg får hver og hver anden dag.

Elgkød er magert, og kræver derfor forsigtig stegning for ikke at blive tørt og kedeligt, ligesom vildt, som elgkød da også minder meget om både i smag og struktur. 
Stegen var et stykke kølle eller bov, udbenet og i net. Jeg lavede en marinade af rødvin, honning, æblejuicekoncentrat, æblecidereddike, worchestershiresauce, peber, spidskommen, teryakisauce, kryddernellike og kanel. Jeg kom kødet kom i en pose, hældte marinaden ved og lagde det i køleskabet de næste 48 timer.
 
 
Kødet havde fået en flot farve af marinaden. 
 
 
Jeg hældte marinaden fra og lod stegen tørre lidt, så den ville tage bedre mod røgen: pæretræ og enebær. Marinaden blev kogt ind til en lidt tyk glaze og sat på køl.
 
Pæretræet skulle direkte på smokeren, enebærene kom i en røgpakke.
 

 
Så tændte jeg en "mini-minion": et lag briketter, røgtræet oven på, så 1/3 grillstarter trækul til at tænde det hele og røgpakken øverst på gløderne. 
 
 
Koldt vand i fadet og kødet på øverste rist. Jeg startede med at have bundspjældene næsten lukket, da jeg ønskede en temperatur på omkring 80°. Og så passede smokeren sig selv og kødet de næste 7,5 time, bortset fra en lille tur i haven for at åbne bundspjældene en smule, da regn pludselig fik smokeren til at falde til 70° 

 
Jeg tog kødet af smokeren ved 61° og lagde det på køl.
 
Søndag formiddag skulle stegen så have lidt skorpe - og det er min Genesis supergod til! Fuld knald på Sear Station og så er det ellers bare om at passe på, inden stegen bliver sveden. Jeg penslede et par gange med glaze undervej.

 
Efter en kort afkøling skar jeg stegen tyndt ud. Det er værd at bemærke, at når kødet er grillet ved så lav temperatur, så bliver saften inde i kødet. 
 
 
Stegen var "lige i skabet": saftig, mør og med masser af smag fra kød, marinade og røg. Jeg serverede den med waldorfsalat og tyttebærsyltetøj.
 
Denne opskrift er lavet ved juletid, men kan selvfølgelig også bruges til en hyggelig sommerfrokost. Og hvis der ikke lige er kommet en elg forbi hos dig, passer metoden fantastisk godt til en roastbeef eller en kalvesteg :-)
 
 
border gfx

Seneste artikler

border gfx