Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Lakrids ribs med KØD på


Lakrids ribs med KØD på

Prøv at lave kæmpe ribben på din WSM.

Nu vil jeg forsøge noget nyt, jeg syntes tit at der ikke er nok kød på de ribben man køber i Danmark. Så jeg har købt 6 kg ribs af svinebryst med hjem, fra vores efterårsferie i Prag. Dem vil jeg så lave i vores sommerhus i de sidste dage af ferien.

 

 

Jeg har blandet min rub med 2 spsk lakridspulver.

 

Basic rub:

  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk sort støt peber
  • 5 spsk paprika
  • 3 spsk salt
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk sellerisalt
  • 1 tsk cayenne peber

 

 

Her ses kødet, jeg fjerner hinden på undersiden.

 

 

Jeg "rubber" kødet godt ind i lakrids rubben. Samt sylienne af en appelsin på toppen.

 

 

Min WSM er gjort klar med utændte briketter og æble røgflis.

 

 

Oven på kommer jeg et ½ rør tændte briketter.

 

 

Såden kødet er kommet på, og det "ryger" som det skal....... temperaturen i Wsm'en er justeret til ca 110 grader, og der er fyldt vand i fadet.

 

 

Efter 1 times tid, ser kødet allerede røget ud.

 

 

Ventetiden udnyttes med en tur nede ved stranden, vi kunne høre oppe fra sommerhuset at noget stort sejlede forbi. Det var et kæmpe fragtskib i det lille sund mellem Fejø og Kragenæs.

 

 

Nu til kødet, efter 4 timer ser det sådan ud.

 

 

Jeg gør klar til glazen som jeg vil pensle med til sidst. Jeg har samlet væske fra kødet ved at stille en lille weberbakke på den nederste rist, under kødet.

Kødsaften sier jeg så den bliver helt klar.

 

Glace

  • 1 dl Kødsaft
  • 2 spsk lakridssirup
  • 2 spsk ketchup (heinz)
  • 2 spsk færedig BBQ-sauce
  • 2 spsk akacie honning

 

 

Så pensler jeg flittigt i de sidste 2 timer. Glacen er en tynd udgave,  så den kan godt tåle at komme på så længe.

 

 

Den sidste time fjerner jeg vandfadet, så stiger temperaturen af sig selv, og kødet får mere farve og glacen karamelisere let.

 

 

Kødet skæres langs benene, kan næsten ikke lade sig gøre, benene falder af så mørt er det.

 

 

Så er der serveret, og da jo er meget kød til 4 personer, har jeg valgt at "kun" servere en coleslaw til.

 

 

 

Velbekomme!

 

Hilsen Lucinda.

 

 
 
border gfx

Seneste artikler