Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Ribs Ribs Ribs


Ribs Ribs Ribs

En ægte klassiker i BBQ

 En af de ting der virkelig springer først i tankerne når der nævnes BBQ er Spareribs, dette ses også da de er en af hoved kategorierne ved konkurrencer i USA.

 

Når du skal lave Spareribs kan du vælge at gøre det kompliceret eller at gøre det let, denne artikel tager dig igennem en nem måde at lave spareribs på.

 

 

 

 

Ved slagteren købes det antal Ribs du skal bruge, jeg beregner altid et "SLAP" pr person.

 

 

 

 

Bag på benene er der en hinde (sølvhinden) som skal fjernes, det gøres ved at løsne hinden i den ene end og så hive den af.

 

 

 

 

Så skal der der rubbes, her er der brugt en hjemmelavet rub, men en færdig købt kan sagtens bruges, den kan eventuel spices lidt op.

 

Den hjemmelave rub er:

 

  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk stærk chilipulver
  • 4 spsk brun farin

 

 

 

 

Når benene er rubbet på beggesider kommes de i et fad der pakkes i folie og så nogle timer på køl. Tag dem ud fra køl ca 30 minutter inden de skal på grillen og lad dem tempererer ved stue temperatur.

 

  

 

 

WSM gøres klar, her med genbrugsbriketter i bunden samt nogle klodser æbletræ, her er der brugt nogle fra ege have, men ellers kan Webers Chunks købes i byggemarkeder.

 

 

 

 

Et helt rør tændte briketter kommes på, dette fordi jeg ønsker at temperaturen hurtig kommer op på den ønskede temperatur.

 

 

 

 

Spareribsene kommes på.

 

 

 

 

De 110 g ramme hurtigt.

 

 

 

 

Og der røges.

 

 

 

 

Efter 2 timer har de taget dejlig farve og smag fra røgen.

 

 

 

 

 

Ribsene skal nu i dobbelt sølvpapir, inden pakkerne lukkes tilføjes ca. 1 dl æblejuice samt 2 spsk smeltet smør, bemærk at de pakkes med kød siden nedad.

 

 

 

 

Og så tilbage på WSM igen.

 

 

 

 

Efter 2 timer mere ser de sådan ud, og dufter helt fantastisk.

 

 

 

 

 

Så tilbage på WSM igen, denne gang med kødsiden opad, giv dem 15 minutter.

 

 

 

 

Så skal der glazes, her er der brugt en hjemmelavet BBQ sauce, men en færdig lavet kan også bruges. Brug n pensel til at påfører saucen.

 

BBQ sauce.

 

  • 1/2 dl ketchup
  • 1 rød chili
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk Tabasco
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 1 spsk dijon sennep
  • 5 spsk brun farin

Det hele kommes i en gryde og varmes op, skal små koge i ca 10 minutter rør ofte rundt.

Smag til og køl ned.

 

 

 

Her har ribsene fået 3 gange glaze med 10 minutters mellemrum.

 

 

 

 

45 minutter efter de kom på og 3 x gange glaze er de færdige, lad dem hvile ca 10 minutter. Server dem herefter med dit favorit tilbehør.

 

 

 

 

Så dan ser det hurtigt ud når der er Spareribs på bordet.

 

://Aastradsen

 

 
 
border gfx

Seneste artikler