Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Diner transportable - De gode ben


Diner transportable - De gode ben

Ja det jo ikke ligefrem strandvejr for tiden, men hvor skal man så kigge på lækre ben henne? De skal selvfølgelig være at finde på WSM'en, og da emnet er diner transportable, ja så er det en god ting at have en WSM 37. Personligt synes jeg, at den lille R2-D2 passer perfekt under kategorien transportable grill ,da den passer på bagsædet af bilen. Derudover skal man slet ikke tænke på fastgørelse, da bilens sele passer som var den lavet til formålet.
 
 
 Slagteren i Superbrugsen i Farsø var leverandør af gode kamben. Den første jeg snakkede med, fortalte mig  at de skulle koges først, men jeg kunne jo så fortælle at de skulle på grillen. Straks vendte den anden slagter sig rundt og spurgte ind til hvordan og hvorledes. Begejstring var stor, da jeg fortalte benene skulle have 6 timer på WSM efter 3-2-1 metoden.  Slagternes kommentar var: "Præcis sådan der!".... ja,  så vidste man at der også stod en gal griller bag disken.  Altid sjovt, at man kan få en gó og sjov grillsnak i det danske sommerland.
 
Dagen efter startede jeg tidligt med at fjerne hinden på undersiden af benene, fordi den er ikke sjov når der skal spises. Derefter afpudser jeg dem hurtigt, og så er det tid til at give dem en god rub som jeg lavet ud fra de krydderier som er på billedet samt brun farin.  Jeg smager altid på min rubs, de kan dog godt være lidt tørre, men sådan er det jo. Benene hygger sig nu  i køleskabet til de skal bruges. Jeg tænder op i WSM'en ca. 1 time før at benene skal på. Jeg bruger minion optændingen, som kan findes her på weberklubben.
Vandbadet fyldes med varmt vand, da det vil afkorte tiden for at selve wsm'en når sin optimale temperatur, som er 110 grader, ligesom med stort set alt andet low and slow.  Jeg  justere også på spjældene i bunden af wsm'en, så den lægger sig på stabilt på de 110 grader.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu hvor grillen er klar, lægger jeg en lille håndfuld æbleflis ind oven på briketterne og kommer de  4 rack ben i WSM'en.
Der skal de så ligge og hygge sig i ca. 3 timer.  Jeg genfylder røgflis på 2 gange mere i løbet af de næste tre timer, man kan nøjes med mindre gange, alt efter hvor meget røgsmag man har lyst til.
I løbet af de 3 timer, rører jeg den BBQ-sovs sammen som benene skal pensles med senere. Jeg har fundet frem til en god og nem sovs, hvis man ikke lige har mulighed for at have alle ingredienserne til den hjemmelavede med.
I en gyde blander jeg ca. halv af hver af de 2 BBQsovser på billedet længere oppe (begge fra Rema1000), kommer 1,5 spsk. brunfarin i samt 1 dl. æblejuice.  Det hele skal op og koge i 1-2 minut under omrøring.  BBQsovsen stilles på køl til senere brug.
 
 
 
 
 
Efter 3 timer i WSM med røg og rub tages benene af og pakkes i stanniolpakker, hvori der kommes et par klatter smør ovenpå benene samt hældes 1/2-1 dl æblejuice ved. Sørg for at pakke dem ind så stanniolen er tæt. Pakkerne skal ud på WSM'en igen. Denne gang skal de have 2 timer ved 110 grader, så der skal ikke foretages nogen justeringer umiddelbart. Det viser mig at 37'eren er lige så stabilt et instrument som de større søskende
 
 
 
Nu er der ikke andet at gøre end at vente. Her blev ventetiden brugt på krummeyatzy, og hygge med lidt godt fra slikskålen. Når man feriehygger forsvinder 2 timer hurtigt, og det bliver tid til at pakke benene ud igen, pas på smør og juice er meget varmt.
Her kan man virkelig se og mærke, at det absolut ikke er en nødvendigt at koge benene først, da de er blevet super møre af dampbadet i smør og juice.
 
 
Nu til sidste trin i processen. Benene skal på WSM'en igen hvor de skal have en time ca.  Jeg giver dem lige 5 minutter på risten inden de skal have smurt BBQsovs på. Den skarpe kan nu se hvorfor de kaldes 3-2-1 spareribs (3 timer med røg, 2 timer i stanniol, 1 time med BBQsovs) Da der er ca. 45 minutters tilberedningstid tilbage, sætter jeg fritter i ovnen. Idag har vi valgt nogle rustikke fritter for at matche det amerikanske. Datteren har i mellemtiden tålmodigt lagt sig på terrassen ved siden af WSM'en alt imens hun venter på de gode spareribs.
 
 
 
 
Da de 5 minutter er gået får de 1. lag BBQsovs og det får de så igen efter 30 min. 10 minutter inden de er færdige får de en gang mere med bbqsovs, denne gang har jeg hældt mere juice i så det det næsten mere er en dressing. Benene får de sidste par minutter og tages derefter af grillen.
 
 
 
 
 
Vi serverer benene med fritter, en hjemmerørt hvidløgsmayo, ketchup og remulade. Der kunne serveres en masse andre lækre ting til såsom coleslaw ...men det er jo ferie.
Hvis i overvejer at købe den lille WSM så tøv ikke! Der kan laves samme type mad som på de store WSM'er, og så er det jo lækkert at den er transportabel.
Man kunne eventuelt slutte aftenen af med at riste marshmallows på den sidste varme som er i wsm'en.
 
 
 
Herfra siger jeg velbekomme og god fornøjelse med grillerierne.
 
//Hisselholm
 
 
 
border gfx

Seneste artikler