Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Jordbærtærte med makronbund


Jordbærtærte med makronbund

Let og lækker makronbund, ideel til jordbærtærter

Sommertid er jordbærtid og her kommer mit bud på en lækker jordbærtærte med makronbund. Den er hurtigere, lettere og billigere at bage end en traditionel mazarinbund, men mindst lige så lækker. Bunden er dejlig sprød i kanten og tæt i midten og gør sig rigtig godt med chokolade, flødecreme og en masse solmodne jordbær.

 

Ingredienser
Til tærteform/springform ca. 29 cm
 
300 g sukker
3 æg
125 g knuste makroner
125 g mel
125 g smeltet smør
1 tsk mandelessens
 
Til tærteform/springform  ca. 22 cm
 
200 g sukker
2 æg
85 g knuste makroner
85 g mel
85 g smeltet smør
knapt 1 tsk mandelessens
 
50 g hakket mørk chokolade
 
Flødecreme lavet af 1/2 l mælk og vendt med flødeskum af 1/4 l piskefløde
 
 
Forberedelse i køkkenet
Knus makronerne. Der må ikke være meget store stykker makroner tilbage.
 
 
Pisk æg og sukker i min. 5 så det bliver hvidt, luftigt og skummende. Tilsæt mandelessens, mel og knuste makroner til æggesnapsen og vendt de tørre ingredienser forsigtigt i med en dejskraber. Det er vigtigt at du er forsigtigt så du bibeholder så meget luftighed i dejen som muligt.
 
 
 
Tilsæt så det smeltede smør lidt ad gange og vend også smørret forsigtigt i dejen.
 
Hæld derefter dejen i en smurt eller papirforet form.
 
 
 
Ved grillen
Forvarm bagestenen en 5-10 minutter. Bag makronbuden indirekte på en bagesten i ca. 20 min. Den må heller få for lidt eller for meget. Den skal være lidt klæg/klisteret i midten, men jævnt gylden.
 
 
 
Servering
I mens makronbunden bager, hakkes den mørke chokolade fint. Når bunden er bagt, bringes den ind i køkkenet og drysses med den hakkede chokolade. Efter få minutter er den smeltet og kan fordeles på bunden med en pensel. Bunden vil faldet lidt sammen i midten, så vær ikke nervøs når den sætter sig under afkølingen. At kagen sætter sig,  giver en fin kant, der kan holde på cremen.
 
 
Lad nu bunden afkøle helt inden den fyldes med flødecreme og dekoreres med halve jordbær.
 
 
Som prikken over i'et, kan tærten pensles med smeltet ribsgele for en fin glaceret overflade. Smelt et glas ribgelé over lav varme, men du rører jævnligt i geléen. Så snart geléen er smeltet helt, tages den straks af varmen og pensles over tærten inden den stivner igen.
 
Velbekommme
 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx